Pomejeho tvrdá slova ze sanatoria: Chci žít ještě chvilku...

Jiří Pomeje 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. ledna 2019 12:14

Jiří Pomeje svádí svůj druhý boj s rakovinou. Není na tom sice nejlépe po zdravotní, psychické i finanční stránce, presto se zdá, že mu elán nechybí. Plánuje dokonce cestu do zahraničí, sám má ale pouze jediné přání. Chce ještě chvíli žít.

Pomejemu se po roce vrátila rakovina, která tentokrát kromě hrtanu napadla i jeho kosti a začala metastázovat do ostatních částí těla. Jiří podstoupil pět ozařování napadeného kyčelního kloubu v pražském Motole, jenže to moc nepomohlo.

Navíc mu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích odmítli podruhé operovat krk s tím, že by „nebylo dosaženo kýženého výsledku“.

Lékaři zároveň ustoupili od chemoterapií, které měli původně v plánu, a Jiřího převezli z Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích do Nemocnice Na Pleši, která se specializuje na onkologicky nemocné pacienty.

Tady se podle svých slov opět pomalu dává do formy. Začal dokonce posilovat a zvedat činky. "Dělá mi to tady dobře," přiznal Blesku Pomeje.

Chce se dostat do takové formy, aby mohl odletět do zahraničí, a to se svým věrným přítelem Pavlem Páskem. "Myslím, že za dva měsíce by to už šlo. Budeme tam honit baby!" dodal Pomeje.

Co si ale opravdu přeje je ještě chvíli žít. "Neptám se, nechci nic vědět. Chci ještě chvilku žít a být se svou dcerou, kterou už k maturitě asi nedoprovodím. A to jsem moc chtěl," dodal smutně.

Témata: Jiří Pomeje