Rakovinou prolezlý Pomeje slavil Vánoce v nemocnici! Prozradil své velké přání!

Jiří Pomeje 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. prosince 2018 13:19

Jiří Pomeje (54) musel letošní Vánoce strávit v nemocnici, kde se pere se zákeřnou rakovinou. Místo oslav jej čekaly jen prášky proti bolesti a infuze! Ale i přes bídný stav se herec nevzdává, dokonce si dal předsevzetí do nového roku!

Pomeje sice strávil svátky v nemocnici, společnost mu ale dělala celá rodina – tatínek, maminka a sestra. Jeho dcerka Anička (5) za ním sice v nemocnici nebyla, protože si to Jiří nepřeje, dárku se ale od tatínka přece jen dočkala. Pomeje ho poslal po svém tatínkovi.

„Pořád tu někoho má. Nejen na svátky. Nechodí najednou, ale střídají se u něho, což je samozřejmě nejlepší,“ prozradil Blesku personál pražské Ústřední vojenské nemocnice.

Jirka tak dostal nejen nemocniční bramborový salát, ke kterému byl kapr nebo řízek, ale i pořádnou domácí stravu. „Ochutnal. Pacienti s touhle diagnózou trpí dost nechutenstvím, proto praktikujeme i umělou výživu,“ prásknul zdroj z nemocnice.

Společnost mu dělá i jeho kamarád a mecenáš Pavel Pásek (51). Právě jemu se Pomeje svěřil se se svým novoročním plánem. „Musím alespoň vidět a cítit to moře, když už do něho kvůli tý ďouře v krku nemůžu skočit,“ řekl herec svému kamarádovi. 

Jiří je prý přesvědčen, že koncem ledna už bude v pořádku a že spolu se svým přítelem vyrazí do tepla. „A já jsem vlastně rád, že se k tomu marastu, co ho teď v životě potkal, dokáže stavět takhle. Klobouk dolů, i když je to utopie...“ řekl Blesku producent. Vzhledem k Jiřího metastazující rakovině je taková plán ale neuskutečnitelný!

Podle Páska je Pomeje v neobvyklé pohodě. „Nezdálo se mi, že by se mu přitížilo. Líp na tom není, ale hůř také ne,“ popsal rozpoložení svého kamaráda. Pomeje prý také hodně spí a když je vzhůru, často sleduje televizi. 

Témata: Jiří Pomeje