Smrt herce Aleše Kubáta (†30) jeho blízké šokovala: Podcenil zákeřnou nemoc?

Aleš Kubát

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. prosince 2018 9:24

Zpráva o smrti mladého herce Aleše Kubáta zaskočila nejen jeho fanoušky, ale i přátele a známý. Na jeho facebooku se objevují fotky, slova účasti i vyjádření soustrasti. Ukazuje se také, že Aleš měl vážné zdravotní problémy.

Kubát byl známý ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, zahrál si ale například i ve filmu Strašidla nebo vystupoval v několika divadlech. Informaci o jeho smrti zveřejnila na sociální síti jeho sestra.

Podle kamarádů Aleš už v mládí bojoval se zákeřnou nemocí. „S rakovinou už bojoval v minulosti, okolo svých patnácti let, ale porazil ji. Že se mu nemoc vrátila, podle všeho nevěděl. Jeho smrt pro nás byl šok," řekl Blesku jeden z jeho přátel.

Podle dalšího kamaráda Matouše se nakonec rakovina stala Alešovi osudnou. Údajně mu metastazoval agresivní rakovinový nádor i do břicha a praskl. Na bolesti si prý stěžoval už nějaký čas, ale nepovažoval to za vážnější problém. „Údajně to podcenil a moc na to nedbal," píše Alešův kamarád Matouš na Facebooku.

Mladý herec nemoci podlehl 26. prosince v rodinném kruhu. Nejspíš došlo k sepsi organismu, na kterou už lékaři nemohli zareagovat. Metastáze prý měl i na ledvinách.

Jeho smrt šokovala i jeho kamarády i známé. Ti jeho profil na FB zaplnili společnými fotkami i vzpomínkami. „Já tu ještě chvilku budu brácho, ale už se těším až se znovu uvidíme a zavzpomínáme na ty dobré časy,“ vzkázal mu Daniel.

„Alešku, tvůj optimismus a smích byl nakažlivý, byl jsi skvělý člověk a my na Tebe nikdy nezapomeneme, ať Ti je v nebíčku dobře,“ přidala se Zuzana. „Znala jsem tě sice jen chvíli, ale i když jsme si nebyli tak blízcí, tak tato smutná zprava mě zasáhla, tak moc aniž bych to čekala...  Škoda takových lidi, jako jsi byl ty,“ přidala se Léňa

„Do dnes si pamatuju na den, kdy jsme se poznali. Jako by to bylo včera.. Byl jsi úžasná osobnost a dokázal jsi se člověku dostat do srdce během pár vteřin. V mém srdci budeš na vždy. Měj se tam nahoře krásně a drž nám tam místo,“ vzkázala Alešovi Naty.

Témata: Aleš Kubát