Pekelné Vánoce: Plekanec nesmí být se syny přes noc? Požadavky Vondráčkové byly nekompromisní!

Tomáš se svými syny 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. prosince 2018 10:22

Vánoce u Tomáše Plekance a Lucie Vondráčkové rozhodně nebyly dny klidu a míru! Už před svátky se hokejista nechal slyšet, že jsou pro něj jeho synové na prvním místě a tak se na čas vzdal hokeje, aby za nimi mohl odjet do Kanady, Jenže podle Vondráčkové zapomněl dodat, že to právě kvůli němu kluci nemohli odjet na svátky do Česka! A to byl jen začátek.

„Je to neprofesionální, ale nejsem jen hokejista, jsem taky táta. Vím, že to není standardní chování profesionálního hráče, ale nemohu jinak. Vánoční svátky chci strávit se svými syny. A když nemohou přijet ani na prázdniny do Česka, letím já za nimi,“ napsal Plekanec na sociálních sítích před svátky.

Jenže podle Lucie to bylo poněkud jinak. „Ve svém srdceryvném prohlášení o vynucené cestě za dětmi se pan Tomáš Plekanec jaksi zapomněl zmínit o tom, ze on sám jakoukoliv cestu svých dětí znemožnil. Podal skandální a nesmyslnou žalobu na vlastní ženu u mezinárodního dvora v Haagu s tím, že měla unést své syny!“ citovala na svém Instagramu Luce slova svého právníka Petra Machálka. Ten také dodal, že kvůli tomu jejich synové přišli o pasy a tak do Česka prostě odjet nemohli.

„Podle klientky žaloba nedává žádný smysl a působí na ni spíše šikanózním dojmem. Klientka i s dětmi zůstává celou dobu na jednom místě a v prostředí, kde její děti (a děti pana Plekance) vyrostly, mají zázemí, kamarády i kroužky. Jediný, kdo odjel, je jejich otec,“ vzkázal Machálek.

Radoňová však namítla, že jde o běžný postup. „Pan Plekanec podal naprosto standardní návrh pro případ, že se jeden z rodičů, bez souhlasu druhého rodiče, svévolně zdržuje s nezletilými dětmi v místě, se kterým druhý rodič nesouhlasí. Matka dětí nebyla nikdy nikým obviněna z únosu!“ vyvrací Radoňová obvinění Vondráčkové.

Podle Machálka je to ale Plekanec, který odjel dobrovolně a bez předchozí dohody – a to i přesto, že prý měl původně v Kanadě zůstat do konce června příštího roku. Dodal ale, že své děti může kdykoliv navštívit. Podle Radoňové ale nebylo možné se s Vondráčkovou nijak domluvit – a to nejen o místě pobytu dětí, škole, ale i o styku Plekance a jeho dětí o Vánocích a následných vánočních prázdninách. Vondráčková podle ní všechny písemné návrhy ze strany hokejisty ignorovala.

Styky o Vánocích nakonec musel určit soud!

Ani o svátcích bouřlivé emoce nevychladly. S Plekancem do Kanady odjela i jeho matka Květa, babička Adama a Matyáše. A tak do všeho nakonec musel zasáhnout soud, který rozhodl jinak, než si představovala Vondráčková. „Neboť ta nesouhlasila, aby synové byli s otcem a babičkou přes noc,“ uvedla pro Blesk Plekancova právnička Radoňová.

„Kanadský soud přisvědčil právo otce na styk s dětmi o Vánocích a neumožnil matce realizovat její přání trávit vánoční svátky a následné prázdniny bez otce v Kanadě a na Kubě,“ prozradila Blesku Radoňová. Dodala, že Lucie Vondráčková už měla zaplacené letenky do Karibiku!

Témata: Tomáš Plekanec Lucie Vondráčková Vánoce