Kouzelník Žito vrací úder! Hlavní hrdina štědrovečerního propadáku České televize poslal kritikům tenhle vzkaz!

Denis Šafařík

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. prosince 2018 8:30

Denis Šafařík možná předpokládal, že štědrovečerní pohádka Kouzelník Žito, v níž ztvárnil hlavní roli, nastartuje jeho hvězdnou kariéru. Opak se ale stal pravdou a kritika film totálně pošlapala. Co si o tom myslí sám představitel Žita?

"Katastrofální herecký koncert pana Šafaříka, jehož kreace mně vadily podobně jako Alzák. Karikaturně a pitvořivě psané postavy neměli šanci zahrát ani ostřílení herci." 

I tak zní jeden z kritických komentářů, který jsou nyní na internetu stovky. Lidé novou štědrovečerní pohádku neskousli, nemohli vystát především herecký um hlavního hrdiny, který vypadal, jako by text spíše četl, než hrál a prožíval.

Mnoho lidí při kritice snímku zašlo ještě dál a neváhali sáhnout k peprným nadávkám, jako i k poznámkám a narážkám na sexualitu Šafaříka. Zkrátka a dobře je pokles české filmové, nebo alespoň té pohádkové kultury, dopálil doběla.

A není se čemu divit. Film opravdu dopadl špatně a i v recenzích si odnesl procenta v řádu pouhých pár desítek procent. Mohou za to nejen špatné herecké výkony, ale celkově je snímek jako takový slabý. Nemastný, neslaný, nezáživný.

Jak vidno, sám Šafařík si z toho nic nedělá. Svým kritikům přes sociální sítě vzkázal: "Díky všem za hezkou podporu! Vážím si toho. A vy, co nemůžete vystát mé špatné herectví, moji sexualitu a můj ošklivý vzhled - vám přeji krásné Vánoce a hlavně veselejší život!"

Témata: film Kouzelník Žito Denis Šafařík