Strach o Pomejeho! Proč mu nechtějí říct, jak zle na tom opravdu je?

Jiří Pomeje 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

21. prosince 2018 11:00

Zprávy o léčbě Jiřího Pomeje (54) nejsou vůbec dobré! Sám herec ale skutečnou pravdu netuší, jeho blízcí před ním totiž krutou pravdu tají!

Pomeje opět bojuje s rakovinou, která tentokrát zasáhla kosti. Napadla nejen kyčelní kloub, ale zároveň se také rozšířila do krku. Je tak zcela jasné, že je na tom herec hůř než kdy dřív!

Češi se zděšením sledují zprávy z nemocnice, sám Pomeje je ale od okolního světa odříznutý, o skutečném rozsahu rakoviny mu zatím pravdu raději nikdo neřekl!

Herec se prý o vlastní stav nezajímá a neptá se na něj. „Je utlumený sedativy kvůli bolestem, a když je vzhůru, čučí na televizi. Přijal jako fakt, že teď žije v nemocnici, kde se o něj velice dobře starají, a věří, že se uzdraví,“ vysvětluje Pomejeho kamarád a mecenáš Pavel Pásek.

A možná je lepší, že Jiří vlastně neví, jaká je pravda! „Psychika je hrozně důležitá, proto mu nikdo pravdu o tom, jak moc rakovina postoupila, neřekl. Může se stát cokoliv, třeba se i zastaví,“ doufá Pásek.

A jak pokračuje léčba? „Přestože chemoterapie doktoři zavrhli jako v této fázi neúčinné a ozařovat ho také nebudou, potřebuje neustálou odbornou péči,“ dodává Pásek. Byl by prý rád aby Jiří ve střešovické Ústřední vojenské nemocnice zůstal co nejdéle. Jasné je to, že tam zůstane i přes Vánoce. A Pásek, který za ním denně chodí, mu bude i ve sváteční den dělat společnost!

Jasné naopak je, že se za ním nepodívá jeho manželka a matka jeho dcery Aničky. Andrea Pomeje totiž dostala od Jiřího otce zákaz a do nemocnice vůbec nesmí Sama dýdžejka se nechala slyšet, že asi není příliš vhodné, aby za Jiřím chodila. Informace o jeho stavu prý ale dostává od rodiny.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje rakovina