Nové informace o stavu Jiřího Pomeje: Nechodí, nemluví, lékaři nemají dobré zprávy

Jiří Pomeje

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. prosince 2018 20:23

Jednu rakovinu porazil, druhá ho téměř upoutala na lůžko. Zdá se, že Jiří Pomeje je na tom podle dostupných informací opravdu zle. Údajně skoro vůbec nepromluví, bez chodítka je nepohyblivý, a podle lékařů je stav tak vážný, že ozařování nemá smysl.

Pomeje podstoupil v pražské Fakultní nemocnici Motol ozařování kyčelního kloubu, který rakovina napadla. Zjistilo se ale, že se nemoc rozšířila. Opět napadla krk, a tak je tato rakovina vážnější, než ta předchozí.

Zatímco v posledním případě Jiřího v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích skoro šest hodin operovali, tentokrát to údajně nejde. Lékaři navíc zavrhli i chemoterapii, upustili od ní poté, co se zjistil skutečný rozsah nemoci. 

Sám Pomeje je podle Blesku natěšený na to, že až se vyléčí, pojede k moři, server ale uvádí, že většinu času tráví pod vlivem morfia. A co s ním bude dál neví ani on sám, ani lékaři.

"Moc se lékařů nevyptává, morfium ho utlumilo až do letargie. Buď spí, nebo kouká na televizi, hlavně večer, a občas ho vytáhnu na krátkou procházku, pár kroků po nemocniční chodbě. Víc nezvládne. Potřebuje už na všechno chodítko, bez něj neudělá jediný pohyb," řekl serveru jeho kamarád Pavel Pásek.

Témata: Jiří Pomeje