Marta Kubišová v slzách: Před svátky ji zasáhlo úmrtí v rodině!

Marta Kubišová

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

20. prosince 2018 13:46

Oblíbená zpěvačka Marta Kubišová (76) truchlí! Pouhý měsíc před Vánocemi zemřel její mladší bratr Jan, který žil v Kanadě! Jeho úmrtí bylo nečekané a Kubišová ani neměla čas se s ním naposledy rozloučit!

Marta Kubišová svého bratra dlouho neviděla, Jan totiž v roce 1968 emigroval do Kanady, kde až dosud žil. „Zemřel mi bratr, stalo se to 19. listopadu,“ vysvětlila časopisu Sedmička zpěvačka.

Vše se prý stalo velmi náhle. „„Neměl žádné zdravotní problémy, ještě 1. listopadu jsme si volali, přál mi k narozeninám a pochvaloval si, jak je v Kanadě báječný vzduch,“ uvedla Kubišová.

„Zatím ale nemám úmrtní list, takže nevím, co se přesně stalo. Bylo mu 74 let, údajně to měla být mrtvička,“ říká zpěvačka.

I když se s bratrem roky neviděla, přála by si, aby byl k poslednímu odpočinku uložen právě v Česku. „Chci ho sem k mamince a babičce, které ho celý život zbožňovaly,“ vysvětluje.

Dodala, že ona sama se na pohřeb nechystá, zdravotně na tom totiž také není nejlépe. Kubišová už loni v listopadu ukončila svou kariéru, přesto měla zazpívat na koncertě 28. října u příležitosti oslav stého výročí založení republiky.

Jenže na pódiu se vůbec neobjevila kvůli zdravotním problémům. „Maminka dostala otravu krve," prozradila dcera zpěvačky Kateřina Moravcová, která dodala, že stav Kubišové byl opravdu vážný!

Témata: Marta Kubišová Kanada