Eben kvůli StarDance trpěl jako kůň: Jsem rád, že žiju!

Marek Eben moderuje StarDance 6

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

18. prosince 2018 11:13

Bez Marka Ebena (60) si dnes neumí oblíbený pořad StarDance představit asi nikdo. Jen málokdo přitom ví, že moderátor kvůli tomu musí trávit dlouhé hodiny na cestách!

Když po deseti týdnech skončila již devátá řada StarDance, neoddechli si jen soutěžící, ale moderátor Marek Eben. Ten totiž pendloval mezi Prahou a Karlovými Vary kvůli své ženě Markétě Fišerové (58)!

„Jsem rád, že žiju, protože v mém věku to není už tak snadné někam jet,“ prásknul Eben po skončení finále. „Každý večer jsem jezdil z Výstaviště v pražských Holešovicích do Karlových Varů. I dneska jedu. Pojedu ale v hluboké noci, protože dnes je ještě večírek po finále,“ vysvětloval po sobotním finále podle Aha!

Jedním dechem ale dodal, že je zvyklý jezdit velké dálky a přijíždět v noci nebo nad ránem domů. „Když hrajeme někde s kapelou, tak se vracím domů běžně ve čtyři ráno,“ prozradil Eben! V noci prý navíc také pracoval na scénářích právě ke StarDance! 

Jeho žena Markéta, která je také herečka, v roce 1986 těžce onemocněla a skončila na invalidním vozíku. Tím její slibná herecká kariéra skončila. Od té doby žije v soukromí, ale po boku manžela Marka Ebena se občas objevuje na společenských akcích.

Teď tedy bude mít moderátor chvíli na to, aby se vzpamatoval. Klidu si ale příliš dlouho neužije! „Už víme, že příští rok dvanáctého října odstartujeme desátý ročník StarDance. Marek Eben s Terezou Kostkovou samozřejmě zůstávají jako moderátoři, ale kdyby náhodou nechtěli, tak bychom to museli řešit,“ prozradil po sobotním finále ředitel České televize Petr Dvořák (54).

A i když do startu jubilejního ročníku zbývá ještě několik měsíců, tvůrci už mají vytipované některé osobnosti, které by se na parketu mohly objevit. „Máme předběžné nominace, ale ještě nemáme žádné jméno potvrzené jistě, takže zatím nikoho neprozradím,“ říká Dvořák.

Témata: Marek Eben StarDance