Soukup si pořídil další pořad. Už jich má 11!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. prosince 2018 19:05

Včera večer uvedla TV Barrandov další z pořadů svého ředitele Jaromíra Soukupa. Moje zprávy plus mají přinášet nový styl komentovaných událostí, který této stanici „všechny ostatní televize závidí“. Pořad poběží vždy ve 20:25.

„Humor, nadhled, ironie a hlavně odvaha pojmenovávat věci pravými jmény.“ TV Barrandov popisuje Moje zprávy plus, které jsou už jedenáctým pořadem jejího generálního ředitele Jaromíra Soukupa, jako formát, který „není dělaný jen pro lepšolidi“.

Soukup se přitom na obrazovkách poprvé objevil teprve vloni v březnu v pořadu Týden s prezidentem, který původně moderoval Petr Kolář s manželkou hradního kancléře Alexandrou Mynářovou. V následujících měsících připojil další pořady: politice se věnuje v Duelu, Aréně či Kauzách, v podobě pořadu Instinkty si dopřál i formát talk show se známými osobnostmi.

V říjnu uvedla TV Barrandov poprvé Moje zprávy, které označuje za komentované zpravodajství. Předchozí zpravodajský formát Naše zprávy vysílala stanice naposledy na konci července, což však odporovalo licenci, která dává provozovateli povinnost vysílat zprávy několikrát denně.

TV Barrandov toto nesplňuje ani v současnosti, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání navíc Moje zprávy za zpravodajský formát nepovažuje. Jejím členům vadí subjektivní zpracování pořadu či nedostatečné oddělování fakt od názorů a komentářů.

TV Barrandov nedávno dokonce přejmenovala jednu ze svých stanic na Barrandov News, nejde však o ryze zpravodajskou stanici typu ČT24. V blízké době dojde i k přejmenování Barrandova Plus na Barrandov Krimi.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)