Poprask, jaký Česko nepamatuje! Slávek Boura pašoval drogy? Hrozí mu desítky let za mřížemi!

Slávek Boura

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. prosince 2018 12:56

Někdejší moderátorská hvězda Slávek Boura prožívá velmi krušné roky. Nejprve skončil na televizních obrazovkách, poté přišel o dlouholetou partnerku, rovněž moderátorské eso, Markétu Mayerovou, a nyní mu hrozí téměř 20 let za mřížemi!

Boura čelí obvinění v kauze sítě drogových kurýrů, kteří mezi Českem, Austrálií a Novým Zélandem propašovali na osm set kilogramů drog. Podle Blesku mu hrozí až 18 let vězení.

Moderátor přiznává, že obvinění je pravdivé. Vinu ale nepřiznává a tvrdí, že jde o omyl a že je nevinný.

"Jeden můj známý z toho byl obviněný, a protože mi zabezpečoval cesty do zahraničí v rámci zjišťování věcí kolem nové cestovní kanceláře, tak jsem do košíčku s těma lidma spadl taky,“ vysvětlil Boura.

Podle svých slov si uvědomuje, že je proti němu vedeno trestní řízení, výsledek ale nezná. Údajně ale má na modeátora mířit žaloba.

Spolu s Bourou by mělo být do kauzy zapleteno na 60 lidí. V Česku měl drogové kurýry řídit občan z Vietnamu a za jednu převážku drog si měli pašeráci vydělat až 150 tisíc korun. Především šlo o pašování heroinu, kokainu a pervitinu.

Bouru ale obvinění netrápí a tvrdí, že to je srandovní záležitost. Vše za něj vyřizuje advokát, a tak on sám ani moc informací k případu nemá.

Témata: Slávek Boura