Smutná oslava narozenin: Jiří Pomeje ani nevnímá své okolí!

Jiří Pomeje

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. prosince 2018 13:17

Jiří Pomeje dnes slaví 54. narozeniny, na oslavy ale rozhodně není prostor! Herec a producent totiž leží v nemocnici, kde podstupuje léčbu rakoviny, a podle jeho blízkých vůbec nevnímá své okolí!

Pomeje už loni neprožíval nejpříjemnější svátky. Kvůli rakovině hrtanu byl na dně a zoufal si, že své rodině kazí celé Vánoce. Přesto doufal, že ty letošní svátky budou veselejší. Jenže opak je pravdou! Pomeje v lednu prodělal operaci rakoviny hrtanu, během níž přišel o hlas. Lékaři mu poté voperovali slavíka.

Od té doby to s ním ale jde z kopce! Jiřího před pár měsíci opustila manželka Andrea, navíc mu lékaři opět diagnostikovali rakovinu, která tentokrát napadla kosti! Podle hercových blízkých rakovina zasáhla kyčelní kost, což způsobovalo Pomejemu velké problémy při chůzi.

V Motole už podle Blesku podstoupil pět ozařování pánve a pak se znovu vrátil do Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích, kde měl podle původního plánu podstoupit slabé chemoterapie.

Jenže teď lékaři začali váhat. Riziko, že si zákeřná nemoc najde další a další cestičky, je obrovské. Kvůli tomu musel podstoupit i CT mozku. Tam naštěstí lékaři rozšíření nemoci vyloučili. Kvůli další léčbě herce se v nejbližších dnech sejít lékařské konzilium, které rozhodne, co bude dál.

Už dříve se objevily informace, že Pomeje trpí obrovskými bolestmi, kvůli kterým ho lékaři dokonce museli uspat! Teď je tedy nadopovaný morfiem a závažnost situace si neuvědomuje. Neuvědomuje si ani to, že má dnes narozeniny!

„Když jsem u něj byl naposledy, povídali jsme si o všech možných věcech, hlavně o ženských. Jirka byl veselý a smál se. Teď je ale pořád pod sedativy a pořád jen spí,“ řekl Blesku Hercův kamarád a mecenáš Pavel Pásek (51).

Témata: Jiří Pomeje rakovina