Eva Holubová pracovala pro známého politika! Teď práskla jeho velké tajemství!

Holubová, Eva 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. prosince 2018 14:01

Herečka Eva Holubová zavzpomínala na časy, kdy v kampani jako dobrovolnice pomáhala Karlu Schwarzenbergovi. Přidala i několik osobních historek ze zákulisí!

Holubová připomíná, že včera byl Den lidských práv a že měl narozeniny čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Mám ho ráda, tohle kníže, a vážím si ho. Kdysi jsem s ním četla někde nějaký rozhovor a velmi mne zaujaly jeho názory. Proto, když poprvé kandidoval do Senátu ČR za obvod či okrsek v jižních Čechách, vydala jsem se za ním,“ vzpomíná herečka.

Vydala se prý na Schwarzenbergovu debatu s občany. „Neměla jsem kam šoupnout děti, tak jsem je vzala sebou. A zůstali jsme celý víkend a objížděli jihočeská městečka a vesničky. Uchvátila mne Karlova bezprostřednost a otevřenost, s jakou přijímal příznivé, ale i nepříznivé reakce na svou osobu. Stál vždycky proti těm, jež ho oslovili, zpříma, ani při té nejsprostší a nejhloupější invektivě neuhnul pohledem. Odpovídal trpělivě na otázky, ať už se týkaly praktického života lidi v Rakousku, mezinárodní politiky či historie našeho státu, Evropy, světa,“ básní o poslanci TOP 09 Eva Holubová.

Dodává, že při svém projevu velmi obyčejný a neokázalý. „Jako bonus- vynikající snídaně, kterou uvařil pro cely tým, jenž s ním tehdy jezdil. Tehdy se do Senátu nedostal, až na podruhy za Prahu 6.To už jsem se přihlásila jako dobrovolnice. Chtěla jsem byt u toho,“ přiznává herečka.

Vzpomíná na to, jak objížděla stanoviště, kde se pod heslem „s Karlem na pivo” konaly předvolební besedy. A zapojily se i její děti – a to velmi aktivně! „Už nevím, čí to byl nápad, že Babička Boženy Němcové podporuje knížete Schwarzenberga, ale byl to roztomilý happening. Paní doktorka Lobkowitzová jako Babička, naše dvojčata jako dvě ze tří mladších vnoučat. Velká radost, když náš kandidát volby vyhrál,“ vrátila se do minulosti oblíbená herečka.

Poukazuje na to, že to vše tehdy dělala zadarmo! „Nikdy jsem si za takovou svou aktivitu nevzala ani korunu, patří to k mý národní hrdosti, buď do toho jdu zadarmo nebo vůbec. Ale kníže je zvyklý lidi za jejich úsilí odměňovat. Věděl, že si nic pro sebe nevezmu, tak to vymyslel jinak,“ práskla.

„Dražily se fotografie známých zpěváků a herců a výtěžek šel na charitu pro nemocné děti. Mela jsem tam svoji fotografii a zároveň jsem taky dražila, tedy vyhlašovala ceny. Bylo by to poněkud svízelné vyvolávat ceny vlastního portrétu, navíc jsem tehdy dražila poprvé. Zachránil mne kníže, kde se vzal tu se vzal, koupil nejen můj portrét, ale i dalších kolegu, vše za několikanásobek vyhlašovaný ceny. Zjistila jsem, že poměrně dost přispívá na charitu, ale nikde to ze zásady nevytrubuje,“ prozradila Schwarzenbergovo tajemství Holubová.

Témata: Eva Holubová Karel Schwarzenberg