Karel Gott prozradil, co mu dělá velkou radost!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. prosince 2018 14:49

Legenda české populární hudby Karel Gott si tento týden v České mincovně v Jablonci nad Nisou vyrazil zlaťák ke svým osmdesátinám, které oslaví v příštím roce. Při té příležitosti prozradil, co mu v tomto věku dělá radost.

 Tři medaile Gotta představí ve třech životních rolích - jako zpěváka, jako malíře a jako fenomén, který zasáhl řadu generací lidí v mnoha zemích. Zpěvák nebyl v mincovně poprvé, první zlaťák se svým portrétem si v Jablonci vyrazil před pěti lety.

"Doufám, že naše setkání zanechá dojem, že by se dalo očekávat, že na ty příští polokulatiny se tu zase uvidíme, ale ještě lepší na příští kulatiny. Nechci to přehánět, ale kdyby to vyšlo, byl bych rád," řekl při té příležitosti Gott, kterého tentokrát doprovázela na ražbu manželka.

Zpěvák přiznal, že je pyšný na označení legenda. "Jsem pyšný, že jsem něco udělal, co udělalo dojem na lidi, potěšilo lidi. To je jednak moje zpívání, jednak moje malování, které jsem chtěl dělat jako hlavní. Zpívat jsem se rozhodl, až když mi nevyšla akademie," dodal.

Témata: Karel Gott