Klus přiznal: Kvůli rodině bojuji s výčitkami!

Klusovi na dovolené 2018 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. listopadu 2018 14:07

Zpěvák Tomáš Klus tráví hodně času na cestách. Koncertuje po celém Česku a tak není divu, že se doma často příliš nezdrží. A prý z toho má výčitky!

Klus jakožto zpěvák často opouští rodinu a vydává se na koncerty po celém Česku. A když z domu odjíždí, není mu lehko na duši! „Pokaždé, když takhle odjíždím na dobu delší, než den, bojuji s výčitkami, že co když tu zrovna dneska budu zapotřebí. Co když zrovna dneska bude Alfréd potřebovat mečovat jedině s tátou, co když zrovna dneska Nůfka přejde celý pokoj sama, co když zrovna dneska bude mít Jos chuť usínat v tuleních!?“ ptá se Tomáš, který má se svou ženou Tamarou tři děti.

Uvědomil si prý, že na cestách tráví příliš mnoho času, nejvzácnějšího času dětství,. „Vzhledem k tomu, že o mé dětství můj otec z velké části přišel, vnímám tohle téma možná až příliš citlivě, ale když můžu, snažím se jej otevírat, neboť myslím, že v něm tkví jádra mnohých bolestí, jimiž současný svět trpí,“ filosofuje Klus.

Rodiče podle něj nemají čas na své děti, čímž vzniká začarovaný kruh. „Pracovat se musí, ale taky si myslím, že je zapotřebí Uroba roztrhnout, prostě s tím cosi urobit a nepodléhat nátlakům, jimž jsme vystavováni ultrakonzumním způsobem života a dělit čas dle hodnot, nikoli jej neustále co nejvíc zhodnocovat,“ radí zpěvák.

„Jsme to především my, tátové, kdo nejčastěji mění rodinu za jmění, či umění kompenzovat svou nepřítomnost četnými dary. Lovásky namísto lásky však s dětí dělají nevědomky čím dál větší vazaly konzumu, neboť city nahrazuje materie a prostá radost z rodinné pospolitosti je nahrazována lítostí, že táta nebyl pryč dýl a přivez jenom plyšáka,“ popisuje

Sám už prý takové věci nedělá. „Z vlastní zkušenosti, kdy jsem přešaltoval z pětky na dvojku, vím, že k radosti dítěti stačí klacek, nebo písek s vodou, ale především, naše pozornost," dodává Klus.

Témata: Tomáš Klus Tamara Klusová děti