Zemřel herec Lubomír Kostelka (†91), děda z Kouzelné školky!

Lubomír Kostelka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. listopadu 2018 16:50

Ve věku 91 let zemřel herec Lubomír Kostelka. Před několika dny byl hospitalizován v motolské nemocnici v Praze po náhlé srdeční příhodě. Boj o život nakonec prohrál.

Zdravotní stav herce, který se do podvědomí diváků nejvíce zapsal jako děda Lubin z Kouzelné školky, se prudce zhoršil po náhlé srdeční příhodě. Kvůli ní byl v kritickém stavu hospitalizován na koronární jednotce v nemocnici v Motole.

Na jeho potíže upozornil syn Martin už v pondělí. "Zdravotní stav je velmi špatný, zhoršil se během jednoho týdne po přijetí v Motole. Děda utrpěl vážnou srdeční příhodu a jeho stav je skutečně kritický, skoro bezvýchodný. Po nasazení všech možných léčebných metod, je jeho prognóza bezvýchodná. Ten stav je nevratný," řekl Blesku Martin Kostelka, který pracuje jako dětský kardiochirurg.

Tvrdil, že lékaři mu dávají pouze několik hodin nebo dnů života. Svůj boj nakonec v 91 letech prohrál a ve středu dopoledne v nemocnici zemřel.

Lubomír Kostelka patří k nejobsazovanějším hercům u nás, má za sebou několik set filmových a především televizních rolí. Patřil také k hereckým parťákům Vladimíra Menšíka, většinou si ale střihl pouze menší role. 

Objevil se například ve filmech Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Trhala fialky dynamitem, Babí léto, Babovřesky nebo v seriálech ranč U zelené sedmy, Bylo nás pět či Život na zámku.

Témata: Lubomír Kostelka Vladimír Menšík úmrtí