Heidi Janků promluvila o uneseném Tomáškovi: Vrátil se ve špatném stavu, ani nemluvil!

Heidi Janků v novém videoklipu Dík za tvůj kus ráje

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. listopadu 2018 14:48

Dlouhé měsíce neměla rodina Heidi Janků (56) vůbec žádné informace o prasynovci zpěvačky Tomáškovi (4) Více než 100 dní po chlapci pátral Interpol! Dnes už si rodina oddechla, Tomášek je doma. Zpětně však vyplouvají na povrch otřesné věci!

Malý Tomášek byl nalezen na indonéském ostrově Bali, kde jej doprovázel jeho strýc – bratr chlapcovy matky Renaty Figurové. V Asii podle Janků žil Tomášek celý rok!

„Dnes už se vrací zpět do života. Ale když se vrátil, tak neuměl mluvit, míchal češtinu s balijštinou. Nedokázal vyslovovat písmena Ř a Č,“ popsala pro Blesk zpěvačka.

Dodnes prý rodina neví, jak přesně tam Tomášek žil. „Ale podle toho, jak byl bledý, když se vrátil, usuzuju, že moc venku na sluníčku tam nepobyl...“ popsala Heidi.

Kvůli stále probíhajícímu vyšetřování ale Heidi samozřejmě stále nemůže prozradit některé detaily.

Na počátku celého příběhu stál synovec Heidi Janků Tomáš Figura (38) a jeho žena Renata (38). Ti se dohadovali kvůli výchově chlapce. V roce 2015 přitom Figura požádal o rozvod.

Spory vyvrcholily tím, že matka odmítla Tomáška otci byť jen ukázat. Když se situace ani po roce nezlepšila, obrátil se synovec Heidi Janků na policii, která začala malého Tomáška spolu s Interpolem hledat.

Rodina dokonce nevěděla, zda je chlapec vůbec naživu! „Bylo to strašné období. Přicházely chvíle, kdy jsme to chtěli vzdát. Jen málokdo si dokáže představit tu bezmoc, když přemýšlíte nad tím, jestli je vůbec naživu,“ přiznala Heidi.

Chlapec po návratu z Bali musel postupně poznávat své příbuzné z tatínkovy strany – některé z nich totiž viděl jen chvíli nebo vůbec! Tomášek dokonce nepoznal ani svého otce, který za ním do Asie odletěl!

Témata: Heidi Janků Renata Figurová