Utrpení Marty Kubišové: Tady jsem přišla o dítě

Marta Kubišová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. listopadu 2018 9:31

Zpěvačka Marta Kubišová vůbec poprvé nafotila vlastní kalendář. Při té příležitosti ale zavzpomínala i na velmi nepříjemné chvíle svého života!

Kubišová sice už loni ukončila pěveckou kariéru, ale to neznamená, že by se úplně stáhla do ústraní. Letos nafotila svůj první kalendář. „Kalendář VDN Promo ,Pořád svobodná‘ je opravdu můj první kalendář. Jen svůj kalendář jsem skutečně nikdy neměla. A přestože to v mém věku zní neuvěřitelně, jedná se skutečně o můj první kalendář,“ přiznala Kubišová.

Na nabídku Petra Větrovského prý kývla, protože práci jeho týmu maximálně věřím a protože výtěžek z tohoto charitativního kalendáře bude věnován na zvířata. „Jinak se já obecně fotím velmi nerada,“ svěřila se Kubišová s tím, že pro focení byla vybrána místa, která hrála v jejím životě důležitou roli.

Jedním z nich je i nemocnice u Apolináře, která se do jejího života zapsala velmi výrazně. „V sedmdesátém roce jsem zde přišla o dítě a byla několikrát v klinické smrti. Naštěstí jsem to nevzdala já a ani mé tělo a o necelých deset let později jsem si to vynahradila. To jsem si skutečně vychutnala, protože se mi narodila v té budově Káťa, a to jsem byla skutečně nadšená,“ cituje Kubišovou server Expres.

Kromě toho se ale třeba také vrátila na balkon na Václavském náměstí, odkud v roce 1989 zpívala Modlitbu pro Martu. „Ten den mám pořád v paměti, Ondra Vetchý mě tehdy na ten balkon dovedl. Když jsem tam stála a viděla tu masu lidí, byl to neuvěřitelný pocit, který ve mně zůstane celý život,“ zavzpomínala zpěvačka.

Témata: Marta Kubišová