Karel Gott je na tom zdravotně zle? Čeká ho těžká životní zkouška!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. listopadu 2018 13:55

Říct, že Češi Karla Gotta milují, by byla urážka. Několikanásobného slavíka totiž zbožňují i lidé za hranicemi naší vlasti, a to už dlouhé desítky let. V poslední době se ale zpěvákovi nevede po zdravotní stránce nejlépe a každá zpráva o tom, že je nemocný nebo dokonce v nemocnici, vyvolává oprávněné obavy o jeho zdraví. Zejména ve chvíli, kdy se blíží kritická část roku.

V říjnu roku 2015 bylo Gottovi diagnostikováno zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin. Jde o relativně běžný, avšak závažný typ rakoviny, se kterou zpěvák bojoval několik měsíců. Porazit ji ale dokázal, avšak jestli se vyléčil, to je věc druhá.

Rakovina je zrádná v tom, že u ní hrozí recidiva. Může se kdykoliv vrátit a u mnoha typů je to spíše pravidlem než výjimkou. Tělo nemocného člověka je touto nemocí poznamenané mnohdy na celý život a jedním z největších problémů, které s sebou přináší, je oslabená a narušená imunita.

O tom ví Gott své. Na jaře byl hospitalizován ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, kde strávil necelé dva týdny kvůli silné chřipce.  Sotva se vykřesal z únorové nemoci, v dubnu opět zrušil koncerty, tentokrát kvůli viróze. 

Další viróza Gotta zasáhla na začátku října, a nyní to vypadá na zánět dýchacích cest, který ohrožuje průdušky a plíce. Pro Gotta je ale každé takové onemocnění vzhledem k imunitě i jeho věku nebezpečné, a proto není divu, že byl hospitalizován a umístěn do karantény.

Neoddiskutovatelným faktem ale je, že na dveře klepe zima, která má být podle meteorologů nadprůměrně teplá. To je dobrá zpráva pro milovníky tepla, špatná pro lyžaře i samotného Gotta. 

Silné mrazy totiž zabíjejí viry a bakterie. Proto se chřipková období většinou datují až na jaro, kdy se mírně oteplí a imunita populace je po zimě značně oslabená. V případě teplé zimy ale může zasáhnout kdykoliv.

Nechceme malovat čerta na zeď a jako ostatní doufáme, že se zpěvák se svou nemocí popere, ať už je jakákoliv (server stars24.cz se pokoušel na toto téma spojit s Gottovou mluvčí Anetou Stolzovou, avšak odpovědi se nám nedočkalo). I přesto to ale nebude znamenat, že má zpěvák nadobro vyhráno.

Naopak. Oslabená imunita se neposiluje lehce a pokud tento rok dokázala Gotta skolit zrádná nemoc nejméně třikrát, pravděpodobně se jí zpěvák nevyhne ani během zimy či jara. Doufejme tedy, že to vše mistr ustojí!

Témata: Karel Gott