Jan Čenský v šoku: Do jeho domu naběhli policejní těžkooděnci!

Čenský, Jan

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. listopadu 2018 17:54

Oblíbený herec Jan Čenský prožil pořádně nepříjemné chvilky. Vystartovali na něj totiž policisté, kteří jej obvinili z velmi závažného činu!

Čenský zavzpomínal, jak byl v polovině devadesátých let svazem heraldiků požádán, aby moderoval sraz české šlechty. Jak přiznává představitel celé řady pohádkových princů, tenkrát rád souhlasil, „V září mi zavolali, že by se se mnou ještě před akcí samotnou rádi setkali, a pozvali mě na Konopiště na snídani,“ vyprávěl pro Instinkt.

Kastelánka ho zavedla do sálu, kde na něj čekala malá skupinka mužů. Ti zaskočenému Čenskému prozradili tajemství! „My jsme skupina aristokratů usilující v českých zemích o obnovu království – a vás bychom chtěli zvolit českým králem,“ prozradil herec.

Muži ho zároveň požádali, aby si to zatím nechal jen pro sebe. Zároveň mu ale slíbili, že se mu radikálně změní život. „Třeba jen proto, že budete bydlet na hradě,“ popisoval herec, co na oné schůzce zaznělo.

Měl z toho prý velmi divné pocity, to nejhorší ho ale teprve čekalo! „Byl jsem doma sotva deset minut, když zazvonil emeritní komisař Dočekal a ptal se, jestli bych mohl jít k brance, že se mnou potřebuje mluvit. V ten okamžik přicházela žena se psem, pan komisař mě požádal, jestli bych psa mohl zavřít na zahradě a vyjít na chodník,“ říká Čenský.

Když to udělal, ihned naběhla zásahovka v kuklách!. „Ve vteřině jsem měl ksicht v trávě a kanadu za krkem a jen jsem slyšel, že jsem zatčen za osnování útoku proti republice za účelem nastolení monarchie,“ vyprávěl.

Nakonec se ukázalo, že vše naplánoval bavič Zdeněk Izer(52). „A musím říct, že hoši z URNA byli docela dost drsní. Jejich velitel se před zásahem údajně Izera ptal, jak ostří mohou být, a on mu řekl: Čenda je sportovec, na toho můžete jít klidně naplno!“ vysvětloval Čenský.

Témata: Jan Čenský Zdeněk Izer