Vyděšená Kerndlová musí k doktorovi: Zdrcující zpráva o jejím zdraví!

Kerndlová, Tereza 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. listopadu 2018 13:51

Na konci léta přiznala Tereza Kerndlová, že se prala s velkými zdravotními problémy. Zatím to vypadá, že je vše v pořádku. Už velmi brzy ale mladou zpěvačku čeká kontrola, která jí může pořádně zamávat životem!

„Před nedávnem prošla obdobím, kdy jsem nebyla zdravotně v pořádku,“ svěřila se na konci srpna na sociálních sítích Kerndlová, která musela podstoupit operaci. Dodala, že se uzdravila se jen díky tomu, že lékaři vše odhalili včas.

Jenže ani po několika měsících nemá zpěvačka klid! „V prosinci mě čeká ještě velká kontrola, znovu půjdu na biopsii. Všechno nebezpečné je ale odstraněné a doktor mi po operaci říkal, že jsem na devadesát pět procent zdravá. Budu tedy jenom doufat, že se mi to už nikdy nevrátí. Stát se to může. Ale udělala jsem ještě určitá opatření, aby se třetí přednádorový stav nevrátil. K rakovině byl totiž už jen krůček…“ popisovala Kerdlová pro Aha! pro ženy.

Sama přiznává, že u ní přišly problémy hodně rychle. „Ještě loni při běžné kontrole žádný problém a letos také při běžné prohlídce už třetí stupeň. Říkali mi, že zhruba do dvou let by propukl těžký onkologický problém. Ale naštěstí se na to přišlo včas,“ prozradila.

Její rodina se se zprávou vyrovnávala jen velmi těžce – a to i proto, že oba Terezini rodiče mají s rakovinou své zkušenosti. Zpěvák Laďa Kerndl před lety porazil zákeřnou rakovinu, kvůli které málem přišel o hlas. Nádor měl v krku na pravé mandli.

„Nemůžu říct, pro koho to bylo těžší, protože můj muž byl také nešťastný. A rodiče samozřejmě rovněž, ale netuším, kdo víc. Maminka i táta nesli vše opravdu těžko, právě proto, že si oba rakovinou prošli. Měli o mě velký strach. Když se to dozvěděli, byli asi víc zděšenější, než já. Ani mě nebylo dobře, ale pro člověka, který s tím nemůže nic dělat, je to mnohem horší. Teď jsem si to mohla vyzkoušet,“ vypráví zpěvačka.

Když zjistila, jak na tom je, rozhodla se prý brát celou situaci tak, že prostě přišla a musí s ní bojovat. „Když byl můj táta nemocný, byla jsem ještě hodně malá, přesto jsem to vnímala. A když později onemocněla máma, bylo mi sedmnáct a prožívala jsem to velmi intenzivně, “ zavzpomínala Tereza.

Právě kvůli těmto zkušenostem teď zpěvačka vyzývá ženy, aby myslely na prevenci! „Statistika nelže a je děsivá. 1000 žen v ČR onemocní a 400 jich zemře! Choďte pravidelně na kontroly a nic nepodceňujte. Prý jsem zdárný příklad toho, že je to to nejzásadnější, co pro sebe můžete udělat. A nejen pro sebe, ale pro všechny, kteří vás milujou. Znám tuhle situaci i z druhé strany a řekla bych, že je to ještě horší,“ dodala na sociálních sítích Kerndlová.

Témata: Tereza Kerndlová Ladislav Kerndl