Klepy z Pražského hradu: Forejt a Mynářovi si jdou po krku: Orgie, drogy i tajné rande!

Alexandra Mynářová 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. listopadu 2018 10:26

Dříve bývali kolegové, dnes mezi nimi panuje silná nevraživost! Bývalý protokolář Hradu Jindřich Forejt (41) si rýpnul do manželky kancléře Alex Mynářové (35), která podle něj neměla co dělat v první řadě při oslavách 28. října ve Vladislavském sále. A tvrdá reakce na sebe nenechala dlouho čekat!

Forejt poukázal na to, že podle protokolu byl zasedací pořádek ve Vladislavském sále zcela nevhodný. „Nedokážu si představit, že by v Anglii při podobné příležitosti usedla do stejné řady s královskou rodinou manželka dvorního hofmistra nebo komořího,“ prozradil Forejt pro Blesk, že je to nevkusné.

Není to ale poprvé, co bývalý protokolář Alex Mynářovou kritizoval. Podobně reagoval na fakt, že byla usazena v první řadě vedle politické honorace a prezidentovy rodiny při druhé inauguraci prezidenta Miloše Zemana.

Jenže bývalá novinářka České televize si to nenechala jen tak líbit! „Jindřichu Forejte, myslím, že nevkusné je zcela něco úplně jiného,“ napsala Mynářová na facebooku. Přidala odkaz na článek týkající se Forejtovy kauzy z prosince 2016. Tehdy se na veřejnost dostalo video, na kterém muž podobný Forejtovi šňupe bílý prášek, který připomínal drogu.

Za svou ženu se postavil také hradní kancléř. „Přijde mi nepatřičné, že o nevkusu mluví člověk, který šňupe koks a pořádá orgie s prostituty. Protokol si převážně tvoří jeho šéf, jímž pan Forejt už naštěstí není,“ rýpnul si Mynář.

Neuznává ani jeho argument o britské královské rodině. „Nejsme monarchie, náš protokol je republikánský, tj. demokratický, prostý a důstojný. A žádný protokol neponižuje ženy. Alex seděla naprosto správně vedle svého muže. Podle starých zásad požívá žena stejné důstojnosti jako její muž, žena je muži rovna. Kdo tohle nechápe, nerozumí nejen protokolu, ale ani běžným zásadám společenského chování,“ řekl Blesku.

Forejt mu odpověděl obratem -a obvinil Mynáře, že právě on stál za kompromitujícím videem! „Panu Mynářovi bych rád připomněl, že na základě jím opatřených materiálů jsem byl vyšetřován policií, která v září 2017 došla k závěru, že jsem se nedopustil žádného trestného činu ani pochybení,“ řekl Blesku.

Forejt, který byl ředitelem odboru protokolu kanceláře prezidenta republiky v letech 2004–2016 – tedy v období výkonu funkce prezidentů Václava Klause a Miloše Zemana, dodal, že z Hradu odešel i proto, že trvale odmítal akceptovat kancléřovy požadavky, které se týkaly nemístného zasahování do pravidel protokolu.

„Pořádat romantické večeře ve dvou v jídelně prezidenta Masaryka je věc jedna, pro kterou se rozhodl on sám. Veřejné překrucování protokolárních pravidel je věc druhá. Nesouvisí s postavením ženy, kterou správný protokol naopak respektuje, dodal s tím, že některá pravidla jsou pevná a platí i pro Mynáře.

Témata: Jindřich Forejt Alexandra Mynářová Vratislav Mynář Pražský Hrad 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu