Svěrák byl obviněn ze zneužívání dětí! Policie mu sdělila drsnou pravdu!

Svěrák, Zdeněk

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. listopadu 2018 15:35

Zdeněk Svěrák ví své o tom, co dokáže napáchat lživá zpráva, která koluje mezi lidmi na facebooku. Před pěti lety jeden hoax tvrdil, že herec zneužíval děti. Ani po pěti letech se ale věc nevyřešila!

Zpráva o tom, že Svěrák údajně v pauzách při natáčení oblíbených pořadů znásilňoval děti, se objevila na stránce příznačně nazvané „Znásilnil mě Zdeněk Svěrák“.

Falešné profily popisují, jak je Svěrák v dětství zneužil. I když působila stránka velice nevěrohodně, našla se řada lidí, kteří jí uvěřili. 

Autor stránky Svěráka obviňoval z toho, že při práci s Jaroslavem Uhlířem a dětským souborem Sedmihlásek nutil chlapce, aby mu sahali na genitálie. Na internetu se dokonce objevila výzva, aby se ozvali další Svěrákovy oběti. 

Herec a spisovatel si to samozřejmě nenechal líbit a obrátil se na policii – jenže spravedlnosti se nedočkal!

„Na policii mi řekli, že sice mohou prostřednictvím svých lidí přesně zjistit, z jakého konkrétního počítače to bylo napsáno, a mohou se dobrat pachatele, ale taky mi řekli, že tento případ není tak závažný, aby se jím vůbec zabývali,“ postěžoval si Svěrák týdeníku Sedmička.

Ten, kdo o něm šířil lži, tak podle všeho zřejmě potrestán nebude, „Situace se má tedy tak, že dnes si o vás může kdokoli cokoli vymyslet, pomlouvat vás, šířit poškozující lži – a ten člověk ze všeho vyjde bez trestu, zatímco mně to mohlo zničit kariéru,“ zlobí se ¨Svěrák. „Spravedlnosti se nedomůžete,“ posteskl si.

Témata: Svěrák Zdeněk (herec režisér) hoax pohlavní zneužívání dětí Facebook