Velká zpověď Tomáše Plekance: Tohle se Vondráčkové líbit nebude!

Tomáš Plekanec

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. října 2018 14:34

Když hokejista Tomáš Plekanec oznámil, že je jeho manželství s Luckou Vondráčkovou u konce, byli mnozí v šoku. Ihned vypukla velká mediální válka a hádky o to, kdo se chová hůř. Plekanec opakovaně odmítal na některé útoky reagovat s tím, že o svém soukromí mluvit nechce. Teď udělal výjimku.

Plekanec trvá na tom, že se po konci kariéry chce vrátit do Česka. Sám sebe označuje nejen za českého hokejistu, ale i českého tátu – a to navzdory tomu, že oba jeho synové se narodili v Kanadě!

„Rozvod na návrat nemá vliv, protože jsme se s dětmi chtěli vrátit vždycky. Vždycky jsem je chtěl vychovávat i v Česku. Aby se cítili jako Češi,“ prozradil v rozhovoru pro Seznam Zprávy Plekanec, který už údajně bydlí se svou novou přítelkyní, tenistkou Lucií Šafářovou..

Zájem médií týkající se jeho rozvodu se mu sice nelíbí, neznamená to ale, že by z toho nespal. „Není to příjemné a moc to neovlivním. Takový je asi život v showbyznysu. Já jsem nic nekomentoval, nevolal na sebe novináře. Neskládám se z toho. Je to prostě realita. Na světě jsou horší věci, prostě se dva lidé rozvádí. Kluci jsou zdraví a šťastní,“ zdůrazňuje Plekanec s tím, že právě to je jeho priorita. 

Netají se také tím, že ho jeho žena zaskočila, když žádost o rozvod podala v Kanadě. „Jsme česká rodina. Vždycky jsme se vraceli, manželka pracovala v Česku a já ji v tom rád podporoval. Získala Slavíky v Česku, natáčela filmy v Česku, chtěli jsme vychovávat děti v Česku a najednou se mám rozvádět v Kanadě,“ diví se hokejista.

Podle svých slov se chtěl s Lucií domluvit a tak jí nabídl dům, který mají jejich synové rádi a odkud to mají blízko do školy, kam je chtěli v Česku dát. „Nabídl jsem jí měsíčně dost peněz na provoz domácnosti, všechny kroužky, zájmy, sporty klukům chci platit, aby se měli dobře. Jsou to přece moje děti a chci, aby se jim žilo dobře,“ vysvětluje sportovec.

To prý ale jeho manželka odmítla. „A zjistil jsem, že už je na mě nastoupená právnička v Kanadě a že dokonce najednou nečekaně odjela z Česka do Montrealu, když jsem si myslel, že je s kluky Matyášem a Adamem v Praze,“ popsal Plekanec.

Víc ale o rozvodu mluvit nechce, vše za něj prý řeší jeho právnička Lenka Radoňová, která má jeho plnou důvěru. „Já nechci ztrácet energii a čas vyvracením lží, polopravd a reakcemi na každý nesmyslný a nicneříkající článek. Nebylo by to dobré hlavně kvůli dětem,“ dodal hokejista.

Témata: Tomáš Plekanec Lucie Vondráčková