Rodinná sešlost na Hradě: Vyznamenání dostane i strýc Michala Davida!

Michal David 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. října 2018 12:08

Předávání státního vyznamenání n Hradě se mění v rodinou sešlost? Na Hradě bude 28. října vyznamenán nejen zpěvák Michal David, ale i jeho strýc – herec Ivan Vyskočil!

Do médií prosákla zpráva, že prezident Miloš Zeman vyznamená také herce Jiřího Krampola a Ivana Vyskočila. Je jasné, že Vyskočil má z ocenění radost! „Jsem šťastný a rád, že si pan prezident mé práce nejen u filmu, ale i v Herecké asociaci všiml, a že se rozhodl ji ocenit. Těším se na to," prozradil Blesku.

Zpráva ho zastihla, když byl na cestě ze Švýcarska, kde byl na návštěvě rodiny. Právě díky švýcarské větvi je spojen s dalším umělcem, který si má už o víkendu na Hradě převzít vyznamenání!

Otec Michala Dvida totiž do Švýcarska emigroval v roce 1969 s Vyskočilovou sestrou.„Michalův tatínek si vzal za manželku moji sestru a se svým synem dlouho nebyl v kontaktu. Nechci rozebírat proč, v krátkosti jen řeknu, že se nerozešel v dobrém s jeho matkou,“ rozplétá složité rodinné vztahy Vyskočil.

„Někdy v osmdesátých letech při jednom telefonátu se zajímali, že v televizi viděli nějakého kluka, co zpívá s Krokama Františka Janečka, a že mají dojem, že to je Ládíček. Michal se rodným jménem jmenuje taky Vladimír. Tak jsem ho vyhledal, potkali jsme se a dal jsem je dohromady se švýcarskou rodinou,“ vysvětloval Vyskočil v knize 1968 očima 50, která mapuje osudy českých hvězd po okupaci.

Právě František Janeček podle něj tehdy přes svoje kontakty zařídil, že se ve Švýcarsku setkali. „Klávesy, co na nich pak Michal hrál v televizi, mu táta právě koupil ve Švýcarsku,“ dodal.

Témata: státní vyznamenání Michal David Miloš Zeman Ivan Vyskočil