Reklama na socialismus? Proboha! Všechny je úplně jinak! Michal David bouchl, už nevydržel nálož kritiky

Michal David

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. října 2018 16:45

Michal David by od prezidenta Miloše Zemana měl dostat 28. října státní vyznamenání. Díky tomu se ale ocitl pod palbou kritiků, kteří tvrdí, že za minulého režimu působil například jako reklama na socialismus. To už ale zpěvák nevydržel a narovinu řekl, co se tehdy dělo.

Michal David sám o sobě tvrdí, že je bavič a písničkář. Každý člověk podle něj chce žít nonstop, prožít si svoji lásku z pasáže, svůj diskopříběh a mít svých pár přátel. To vše ostatně ale zpěvák má.

To, co dělal za socialismu, ale za reklamu nepovažuje. "Dělal jsem střední proud a hrozně mě to bavilo. Zpíval jsem hodně pro děti, pro mládež, ty texty takové musely být. Sbíráme céčka, pijeme kolu. Já jsem pozitivista. Ať žijeme v jakékoliv době," řekl magazínu Týden a dodal: "A ten optimismus jsem vždycky razil. Za socialismu i teď. Lidi ho potřebovali! No a co, proboha?"

Říká se také, že některé z textů psal tajemník kulturního oddělení Ústředního výboru KSČ Miroslav Müller. To ale zpěvák také popřel. "Ten mi napsal, prosím pěkně, text jeden. Jeden! A ještě to tehdy zařídil Franta Janeček. Ta písnička se ani nestala hitem. A já nevěděl, že to je Müller. Měl ten pseudonym. Ale ať mi to dají klidně sežrat, že jsem zpíval jednu písničku od Müllera, mně je to jedno," vysvětlil.

To, že je terčem kritiku, my ale nevadí. "To je v pořádku, klidně do mě! Pořád lepší, když jste středem pozornosti, než když nikoho nezajímáte. Jak to říkal Frank Sinatra už kdysi novinářům: "Pište si, co chcete, dámy a pánové, ale hlavně nezkomolte moje jméno. Jmenuji se Frank Sinatra." Tak napište Michal David a je to OK," dodal s nadsázkou.

Témata: Michal David 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu