Petr Novotný se objevil na veřejnosti. A fanouškům sdělil smutnou zprávu!

Petr Novotný

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. října 2018 11:58 | Aktualizováno: 18. října 2018 21:41

Bavič Petr Novotný pobýval v nemocnici víc než doma. Sotva se vykřesal z mnoha problémů, musel do nemocnice s dalšími, a tak to šlo pořád dokola. Nyní se ale objevil na veřejnosti, a jak sám řekl, některé věci nebudou nikdy jako dřív.

Petr Novotný přišel podle Blesku do vyhlášeného Kuřáckého hudebního klubu Palmovka oslavit s Fešáky CD z loňské Lucerny k padesátinám skupiny. On sám se ale k hudbě už zřejmě nikdy nevrátí.

"Už si nezazpívám," pronesl smutně bavič, když hrál klip k jeho písničce z roku 2001 Dokud ještě žijeme, všechno je ok. S hudbou už má zřejmě nadobro utrum.

I přesto ale Novotný vypadal šťastně. Podle jeho syna Pavla jej ale v tuto chvíli nejvíce těší něco jiného, a sice přítomnost rodiny. "Táta nejvíc pookřeje, když přijdou vnoučata,"  tvrdí.

Komika sužují problémy už od roku 2013, kdy prodělal mrtvici, která odstartovala jeho špatný stav. K tomu se přidaly ještě ledviny, které mu selhaly a začalo zlobit se i srdce. Poté musel být hospitalizován v IKEM, kde ho operovali.

Na přelomu roku 2016 a 2017 přišel kolaps ledvin a Novotný v průběhu roku protrpěl další komplikace. Postihl ho například infarkt, objevily se problémy s močovým ústrojím a dýcháním a hlasem. 

Na začátku letošního února mu začaly kolabovat ledviny a další orgány. Okamžitě byl převezen do nemocnice, kde ho lékaři museli uvést do umělého spánku. V něm strávil tři dny a po 60 hodinách byl napojen na umělou ventilaci. 

Netrvalo dlouho a opět se ocitl v nemocnici, kde měl podstoupit operaci prostaty. Doktoři mu však oznámili smutnou zprávu, že v jeho stavu, operace není možná.

Dvakrát týdně proto musel dojíždět do nemocnice na kontroly. Podle lékařů se totiž prakticky nic jiného dělat nedalo. Až donedávna, kdy se lékaři rozhodli, že baviče odoperují.

Témata: Petr Novotný