Zdrcený Michal David: Kočka byl můj synovec. Je to strašně smutné!

Michal David 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. října 2018 9:06

Mnozí se zřejmě domnívají, že zpěvák Michal David prožívá příjemné období – vždyť už za pár dní převezme z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání! Opak je ale pravdou! I když se mu v pracovním životě daří, v rodinném životě prožívá velké trápení!

Michal David truchlí kvůli smrti svého synovce Jana Kočky, který zemřel při autonehodě. „Byl to můj synovec, protože moje babička byla Kočková. Kočkovic rodina je hodně přímé příbuzenstvo,“ prozradil.

Zpěvák pochází z cirkusové rodiny Kludských, jeho matka Edita Štanclová rozená Kludská je bývalá mimka, teta Dagmar Kludská je v současné době spisovatelka a kartářka. Je rovněž příbuzný právě rodiny Kočkových.

„Já jsem Honzu znal, když se narodil. Pro mě je to také velmi těžké. Byl to fajn kluk,“ posteskl si v rozhovoru pro iDnes.cz hudebník.

Poukázal také ne to, že ročně na českých silnicích vyhasnou stovky a tisíce životů. „Bohužel je to horší, když se to dotýká přímo vás a někoho, koho znáte. Už to nevrátíme a samozřejmě nám bude chybět,“ přiznává zdrcený David.

Někteří lidé dnes Janu Kočkovi nemohou přijít na jméno. Osudnou nehodu, při které zemřel i další řidič, totiž podle vyšetřovatelů zavinil on. „Já to vnímám jako neštěstí, ztrátu dvou mladých lidí. Dost věřím na osud, a pokud to tak má být, člověk se tomu nevyhne,“ podotkl David.

„Nevěřím tomu, že by tam Honza vjel jen tak ze srandy. Ten úsek je opravdu hodně nepřehledný a hodně lidí tam bouralo. Spíše by se měli zamyslet pánové, co dělají značení. Na druhou stranu ho nechci takto obhajovat. Vjel do protisměru, zabil druhého člověka a sám sebe. Je to strašně smutné. Bohužel, stává se to a už to nevrátíme,“ dodal zpěvák.

Témata: Michal David Jan Kočka