Odhaleno! Kolik stál pohřeb Jana Kočky? Protočí se vám panenky!

Pohřeb Jana Kočky

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

15. října 2018 9:25

Praha v pátek ožila velkou událostí. Kostel Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad zaplnili lidé, kteří přišli na pohřeb Jana Kočky mladšího, vnuka provozovatele Matějské pouti Václava Kočky. Na kolik honosný pohřeb vyšel?

Procesí stovek smutečních hostů vyrazilo od kostela po 14:30 a na Olšanské hřbitovy dorazilo po 15:00. Kočár s rakví táhla šestice černých koní a provázela ho kapela. Na Olšanských hřbitovech pozůstalí spustili rakev do připraveného hrobu. Kněz v pohřební promluvě zmínil také řidiče kamionu, do kterého Kočka v protisměru narazil a usmrtil ho. Před spuštěním ostatků pozůstalí vypustili bílé holubice.

Pozvánku na pohřeb přitom podle Blesku dostalo kolem 800 lidí, nakonec jich ale přišlo ještě mnohem víc. A hosté se následně hosty odebrali do luxusní asijské restaurace na Starém Městě. Na rozdíl od pompézního pohřbu už ale šlo o uzavřenou společnost.

Mezi hosty ale byly i celebrity, přišel například Daniel Hůlka, Michal David, Andrea Verešová nebo poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý. A všem musí být jasné, že zorganizovat takovou věc není jen tak.

To se ostatně projevilo i finančně. Server tvrdí, že za květinovou výzdobu kostela, věnce na hřbitově a okvětní lístky zaplatila rodina 700 tisíc korun. Hosté donesli květiny a věnce za dalších 300 tisíc.

Další peníze měla stát ochranka, konkrétně 300 tisíc, rakev ze zinku a oceli 100 tisíc a kočár tažený šesti černými koňmi vyšel na další tisíce. 

Místo, kde je Kočka pohřben, je celé postavené z mramoru a stálo 1,5 milionu korun. A další tisíce si vyžádala honosný tryzna po obřadu. Podtrženo sečteno, podle serveru pohřeb vyšel na 4 miliony korun!

Nevyhnul se ale peprné kritice. Televizi Nova se ale ozvala matka řidiče kamionu, která nešetřila peprnými výrazy. "Je mi z toho špatně, je mi z toho na blití, jak tam chodí Hůlka, David a ti další umělci," rozčilovala se. "Chápu, že taky přišli o syna. Ale tohle je nechutné," dodala.

Osobní vůz značky Mercedes, který Kočka řídil, ze zatím nezjištěných příčin vjel na dálnici D11 do protisměru. Nehoda se stala 28. září kolem 03:40 ráno a obě auta začala po nehodě hořet. Dálnice byla uzavřena v obou směrech, později byl obnoven provoz ve směru na Prahu.

Kočka pravděpodobně do protisměru vjel na nájezdu, kdy odbočil do špatného směru. Po střetu začala obě vozidla hořet, svědci na tísňovou linku popisovali, že po nárazu vozidla vybuchla. Při nárazu zemřel jak Kočka, tak i řidič protijedoucího kamionu, pan Miloslav.

Témata: Jan Kočka