Bohdalová se dočkala neuvěřitelné pocty! Stojí za ní i Karel Gott!

Jiřina Bohdalová

Autor: ČTK

14. října 2018 19:59

Do Síně slávy zábavního umění dnes Karel Gott uvedl Jiřinu Bohdalovou. Třetí ročník akce Mistr zábavního umění vyhlašované sdružením ARTES se uskutečnil v pražském Divadle na Perštýně. Ceny v podobě zlaté divadelní masky, o nichž v hlasování rozhodlo kolegium přibližně 250 umělců, sdružení udělovalo v dalších šesti kategoriích. Mezi předávajícími byli většinou vítězové předchozích ročníků. "Ještě nekončím. A to jsem první roli měla v roce 1934 jako čtyřletá," řekla Bohdalová.

V kategorii zpěváků vyhrál Václav Neckář, zpěvaček Jitka Molavcová. Hudebním skladatelem roku se stal Jaroslav Uhlíř, hudebním aranžérem Jiří Škorpík. Za nejzábavnějšího režiséra kolegium zvolilo Jiřího Menzela, další cenu dostal textař Eduard Krečmar. "Mám pro vás dobrou zprávu, Jiří je už z nemocnice doma," oznámila Menzelova manželka Olga při přebírání ceny.

Titul Entertainer (bavič) roku si odnesl Jiří Korn. "Na zábavní umění se někdy hledí trochu s despektem, ale takový Vladimír Menšík byl jenom jeden, zatímco Romeů a Julií máme spoustu," poznamenal režisér večera Jiří Adamec.

Vedle titulů Mistr zábavy od kolegia byly uděleny ještě další ceny. Herecká asociace ocenila Bolka Polívku, Konfederace umění a kultury Lukáše Pavláska. Marie Formáčková vyhrála cenu Obce spisovatelů ČR a ocenění od pořádajícího uměleckého sdružení ARTES převzal Josef Laufer.

"Opravdu kvalitní zábavní umění je mezi námi a kolem nás pořád - třeba ve výkonu instrumentalisty, v podobě televizního programu, když se tu a tam podaří, jako dobrý film, jako divadelní představení, jež publikum přijalo, anebo prezentace populárního zpěváka i výkony jiných umělců, kteří vás chtějí zabavit. Těch, jimž se právě tohle daří, si vážíme a považujeme je právem za Mistry," uvedl předseda sdružení ARTES Václav Junek.

Témata: Jiřina Bohdalová Karel Gott