Hůlka promluvil! Kolik dostal za vystoupení na pohřbu Kočky?

Daniel Hůlka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. října 2018 16:37

Kostel Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze zaplnili v pátek lidé, kteří přišli na pohřeb vnuka provozovatele Matějské pouti Václava Kočky. Mezi nimi byl i zpěvák Daniel Hůlka, který na pohřbu zazpíval. Kolik za to dostal?

Podle Hůlky si jen blbec může myslet, že on nebo Michal David si za to vzali jedinou korunu. "Já šel uctít památku člověka, kterého jsem měl rád," řekl Blesku s tím, že zpíval zdarma.

"Malého Honzíka jsem znal od narození. Spolu s jeho otcem a rodinou jsme jezdili společně k moři, na dovolené. Honza byl vždy hodně živé dítě, byl to takový hřebeček, ale že zemře takto, nikoho ani ve snu nenapadlo. Znali jsme se zkrátka léta a nazývám Kočkovy svými přáteli. Pro Honzíka, tak jsem mu říkal, jsem byl něco jako jeho strýc," vysvětlil zpěvák.

Měl původně zazpívat třikrát, ale to nedopadlo. "Na úvod obřadu jsem zpíval žalm, pak se přesunul na kůr a zpíval skladbu Ave Maria. Nakonec jsem měl při závěru zpívat ještě jeden žalm, ale na obrazovkách běžely Honzíkovy fotky a to mi sevřelo hrdlo. Nevydal sem ani hlásku..." dodal.

Kočka zemřel při tragické dopravní nehoda, k níž došlo na D11. Ta ukončila život nejen jeho, ale i osmadvacetiletého řidiče kamionu Miloslava. 

Osobní vůz značky Mercedes, který Kočka řídil, ze zatím nezjištěných příčin vjel do protisměru. Nehoda se stala kolem 03:40, obě auta začala po nehodě hořet. Dálnice byla uzavřena v obou směrech, později byl obnoven provoz ve směru na Prahu.

Kočka pravděpodobně do protisměru vjel na nájezdu, kdy odbočil do špatného směru. Po střetu začala obě vozidla hořet, svědci na tísňovou linku popisovali, že po nárazu vozidla vybuchla. Při nárazu zemřel jak Kočka, tak i řidič protijedoucího kamionu, pan Miloslav.

Témata: Jan Kočka Daniel Hůlka