Herce Čenského doma přepadla zásahovka! Chtěla ho zatknout!

Čenský, Jan

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. října 2018 13:22

Herec Jan Čenský v minulosti ztělesňoval role krásných a statných princů. To se mu ale stalo osudným.

Čenský byl podle magazínu Instinkt v polovině devadesátých let pozván svazem heraldiků na sraz české šlechty, který měl moderovat.

"Na tom nebylo nic divného, takže jsem rád souhlasil. V září mi zavolali, že by se se mnou ještě před akcí samotnou rádi setkali a pozvali mě na Konopiště na snídani," uvedl.

V hodovní síni se s několika muži bavil na téma politicko-společenské situace v republice a jeden z nich mu řekl, že by ho zvolili českým králem.

Poté, co se vrátil domů, u něj zazvonil komisař a ptal se, jestli by mohl jít k brance, že s ním potřebuje mluvit. "V ten okamžik přicházela žena se psem, pan komisař mě požádal, jestli bych psa mohl zavřít na zahradě a vyjít na chodník. Jakmile jsem to udělal, skočila na mě zásahovka v kuklách, ve vteřině jsem měl ksicht v trávě a kanadu za krkem a jen jsem slyšel, že jsem zatčen za osnování útoku proti republice za účelem nastolení monarchie," vzpomíná.

Pak se ale ukázalo, že za vším stojí Zdeněk Izer. "Hoši z URNA byli docela dost drsní. Jejich velitel se údajně před zásahem Izera ptal, jak ostří mohou být, a on mu řekl: 'Čenda je sportovec, na toho můžete jít klidně naplno!' To mám za to, že jsem hrál prince a krále," dodal.

Témata: Jan Čenský