Vraždy, lži, nenávist! Tomáš Klus má za sebou osudové setkání!

Tomáš Klus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. října 2018 10:39

Lozang Sanggjä není jen premiér tibetské exilové vlády. Je to také muž, s nímž se potkal a osobně hovořil český zpěvák Tomáš Klus. Na sociální síti nyní sdělil své dojmy a pocity.

Podle Kluse bylo setkání s premiérem jedním z nejsilnějších zážitků. "Představte si, že sedíte a pijete čaj s premiérem, politikem a z jeho úst zaznívají slova o potřebě soucitu a vzájemného respektu, lásky a altruistického způsobu života. Představte si, že sedíte s mužem, jehož na každém kroku provází čínská tajná služba, která neustále sabotuje jakoukoli jeho činnost a on je schopen mluvit o tom s humorem," svěřil se na sociální síti.

"Představte si, že sedíte s člověkem, který vyrůstal v utečeneckém táboře, protože jeho zemi si násilně zabavila cizí mocnost, která represemi, zabíjením, vězněním, lží, manipulacemi, pokusy uplácet a převychovávat, strašit a vyhrožovat, zkouší vymazat z mapy světa (s)vědomí jeho duše. Představte si, že z tohoto muže nevyzařuje zášť, nenávist a touha po pomstě. Představte si, že jeho největším přáním je mír pro nás všechny, Čínu nevyjímaje. Představte si, že i přes všechno pročínské (z)lobby jsme my, Češi, jedni z největších pomocníků na cestě ke svobodnému Tibetu," dodal.

Podle svých slov je za to na Čechy nesmírně pyšný a děkuje jim za to. "S velkou ctí vám tlumočím i dík pana Sangaye. Osobně vnímám osud Tibetu jako symbol celosvětové touhy po spravedlnosti mírovou, nenásilnou cestou. Jakákoli podpora této cesty, tohoto symbolu, ať už je to pár slov s kamarády o situaci na Střeše světa, vyvěšení vlajky, podpora školy, či konkrétního studenta, cokoli, vnímají to Tibeťané jako důležitý a přínosný čin. Je mezi námi, Čechy a Tibeťany silné pouto, cítím to, nejsme navenek velkými národy, ale náš duch sahá hluboko do středu země a dohlíženo na něj jest z nekonečných výšin," podotknul.

"Buďme spolu. Děkuji Vám za inspiraci a odvahu s níž přistupujete ke svému poslání, jsem ve vší úctě kdykoli k dispozici pomoci Vám a vaši nádherné, bohem políbené zemi," dodal Klus.

Témata: Tomáš Klus