Plekance a Šafářovou v Kanadě šťastný život nečeká? Objevily se zásadní informace!

Lucie Vondráčková 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. října 2018 17:59

Po počáteční bouři kolem rozvodu a hádek o peníze panuje mezi Lucií Vondráčkovou a Tomášem Plekancem příměří. Je možné, že to je jen klid před bouří? Objevují se hlasy, že už brzy to může být hodně zlé!

Redakce serveru Extra.cz dostala mail, který údajně psala paní Hana – důchodkyně, která už dlouhá léta žije v Kanadě. Podle ní nehrozí, že by se zpěvačka se syny musela Kanadu opustit v momentě, kdy se Plekanec rozhodne ukončit kariéru a vrátit se domů!

„Většina hokejistů je v Kanadě a USA na pracovní vízum. Vždyť Tomáš Plekanec je už patnáct let pouze zapůjčený z Kladna! Stejně to s vízy mají i partnerky sportovců. Dokážu si představit, že jakmile Pleky neprodlouží smlouvu v NHL, ukončí kanadské úřady automaticky i pobyt jeho manželce,“ prozradil nedávno serveru Extra.cz sportovní agent dobře obeznámený se zámořskými právními záležitostmi.

Jenže podle pisatelky dopisu je to všechno úplně jinak! „Kanadské soudy řeší v případě rozvodu prioritně práva dětí. Takže zde máme dvě malé kanadské děti a jejich potřeby. Narodily se v Kanadě, jsou tudíž kanadští občané a celý svůj dosavadní život žily v Kanadě. To, že mají druhotně i občanství České republiky, je asi tak stejné, jako by měli papíry Burundi. Původ rodičů je nepodstatný,“ tvrdí žena.

Píše také, že pokud má hokejista dlouholetou smlouvu, má určitě trvalý pobyt – jinými slovy dostal zelenou kartu. „Po třech letech života na trvalý pobyt má právo na občanství, to se týká i přistěhovalé manželky. Že by si to kanadské občanství nevzali, to bych pochybovala,“ tvrdí seniorka.

To, že je Plekanec resident, usuzuje z toho, že stoprocentně daní v Kanadě. „Šetřílek, co počítá i brambory do hrnce, by jako pracující v zahraničí platil patnáctiprocentní daň v Česku a na 50 procent v Kanadě,“ tvrdí. Jenže podle serveru hokejista v Kanadě o občanství nežádal. A nemá ho ani jeho žena. A trvalý pobyt má dvojice podle všeho v Česku.

Z dopisu je jasné, že Hana cítí k Plekancovi silné antipatie. „Jediný, kdo může čekat problémy s imigračním úřadem, je milenka, neboť milenka žijící se ženatým pánem nemá nárok na život v Kanadě. To až v případě, pokud se vdá,“ uvádí s odkazem na Plekancovu přítelkyni Lucii Šafářovou.  Pisatelka dopisu tak tvrdí, že kanadský soud nakonec přizná výživné na děti i na manželku. „Český šovinistický fóreček, že vykopnu manželku (38) s dětmi z domu a do baráku si nastěhuju milenku, to je možná velká frajeřina v Čechách, ale v Kanadě to je citelný zásah do práv dítěte. V puritánské protestanské Kanadě se může takto zachovat pouze kamikadze,“ píše naštvaná autorka jízlivého listu.

Plekanec přitom už dřív uvedl, že se na odděleném bydlení se svou ženo předem domluvil a že tedy nikoho nevyhodil. Ani s tím puritánstvím protestantů v Kanadě to nebude tak horké. Lidé jsou tu sice skutečně silně věřící, většinu ale tvoří katolíci (asi 40 procent). Náboženství by navíc vůbec nemělo rozhodování soudů hrát roli! 

Témata: Lucie Vondráčková Tomáš Plekanec