A je to venku! Co si myslí o volbách české celebrity?

Freimanová, Veronika

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. října 2018 10:22

S blížícími se volbami se jako tradičně začínají objevovat různé názory na to, koho volit. Pozadu nezůstávají ani některé známé osobnosti, a to i přes kritiku, která se na ně často snese. Koho v letošních volbách podpořil oblíbený herec Radim Fiala či herečka Veronika Freimanová?

Známý herec pocházející z Brna Radim Fiala zveřejnil na Facebooku video, ve kterém se vyslovuje k podpoře strany Zelených. „Když jsem přemýšlel koho podpořit v letošních volbách, tak moje volba byla naprosto jasná - Jasna Flamiková a Zelení,“ říká herec ve videu.

To Veronika Freimanová se zase nebála vyjádřit podporu kandidátovi do senátu Vladimírovi Kratinovi. Kratina je hereckým partnerem Freimanové. Freimanová tedy svému kolegovi popřála úspěšnou kandidaturu a hodně štěstí. Kratina v letošních senátních volbách kandiduje v Praze 2 za ODS.

Mezi letošními kandidáty zejména v senátních volbách, lze nelézt celou řadu veřejně známých osobností. V senátních volbách kandidují i dřívější neúspěšní kandidáti na prezidenta Jiří Drahoš, Pavel Fischer či Marek Hilšer. Za stranu SPD do senátu kandiduje český hudebník a publicista Ladislav Jakl.

Známé osobnosti lze však také najít v komunálních volbách. Například kandidátem do zastupitelstva městské části Praha Řeporyje je publicista Pavel Novotný za ODS. V kandidátce do zastupitelstva Prahy 5 lze nalézt režiséra Jana Hřebejka za stranu STAN.

Témata: Volby Radim Fiala Veronika Freimanová