Hřebejkovi došla trpělivost. Brutálně si podal Babiše a Ovčáčka!

Režisér Jan Hřebejk

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. září 2018 11:54

Režisér Jan Hřebejk, který v nadcházejících komunálních volbách kandiduje za Starosty a nezávislé do zastupitelstva na Praze 5, se nevybíravě pustil do premiéra Andreje Babiše a hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. A odpověď na sebe nenechala dlouho čekat.

Hřebejk, který v minulosti opakovaně kritizoval Hrad v čele s prezidentem Milošem Zemanem, se v rozhovoru s moderátorem Pavlem Štruncem na webu Info.cz pořádně rozpálil. Kritizoval například premiéra Andreje Babiše a jeho postoj k přijetí syrských sirotků. „Je to hnus, eklhaft, stydím se za to,“ uvedl na Babišův účet.

Podobnými názory prý pohrdá. „Když slyším Babiše mluvit, nebo si přečtu tweet Jiřího Ovčáčka, tak z toho bleju. Stydím se za to, že jsou příslušníky stejného národa jako já. Vždyť o nic nejde, za Zemanovy vlády jsme přijali tisíce lidí,“ připomněl filmový režisér, podle kterého žijeme v bezpečné zemi.

„Problém migrace, problém ohrožení islamismem v Praze neexistuje. Stejně jako se mi příčí tenhle pseudonacionalismus, jako se mi příčí tahleta populistická demagogie Babiše, Ovčáčka, Zemana nebo Klause mladšího, to je pro mě jedna hnusná parta, ale stejně tak se mi z duše příčí politický islamismus,“ podotkl Hřebejk.

Jeho slov si všiml také mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček, o kterém se Hřebejk jmenovitě zmiňoval. A tak poslal režisérovi jednu radu, „Rozkacenému režisérovi s laskavostí sobě vlastní doporučuji medikaci. Kinedryl. To zabere!“ vzkázal Ovčáček,

Uživatele twitteru ale Ovčáček svými slovy pořádně pobouřil Svou nevoli mi dali důrazně najevo v komentářích. „Vám by zase občas prospěl diazepam. Tím občas je myšleno denně,“ poradila mu jedna z diskutujících. „Není tolik Kinedrylu na světě, aby pomohl zastavit nevolnosti všech, kterým se z vás a soudruha Bureše chce zvracet, Jiří,“ přidal se další.

Podle dalších by ani kinedryl nepomohl. „Kinedryl, jak již název napovídá, účinkuje na nevolnost způsobenou pohybem. Na Ovčáčka by museli vymyslet Idiodryl,“ rýpnul si uživatel.

Témata: Jan Hřebejk Andrej Babiš Jiří Ovčáček