Český zpěvák snědl nasbírané houby a zkolaboval! Kvůli muchomůrce skončil v kómatu!

Martin Pošta (zpěvák) 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. září 2018 20:28

Jen několik dní před premiérou nového muzikálu Doktor Ox v Divadle Hybernia, si o víkendu Martin Pošta zašel na houby, ale určitě není dobrým mykologem. Do jídla se mu dostala jedovatá muchomůrka tygrovaná, a po její konzumaci Martin zkolaboval. Aby se vyloučili veškeré pochybnosti, byl odvezen do nemocnice na pozorování. Nejprve byl uveden do umělého spánku, aby se v klidu mohla provést veškerá vyšetření a rozbory.

 „Chtěl jsem nasbírat muchomůrku růžovku, známou jako masák, ale zaměnil jsem jí za muchomůrku tygrovanou, u které je záměna velmi snadná," prozradil přímo z nemocničního lůžka zpěvák. 

„To co jsem prožil, je něco, co bych nikomu nepřál. Muchomůrka tygrovaná způsobuje halucinace, při které se není možné kontrolovat. Teď už je ale vše v pořádku, v úterý mě propustí z nemocnice, ve středu již jdu do divadla na focení programu a od čtvrtka začnu naplno zkoušet.“ dodal trochu unaveným hlasem Martin.

Síly v sobě má dost, ty načerpal před zkouškami muzikálu na pouti do Camino de Santiaga, které pro něj bylo dobrodružstvím, stejně jako nastudování hlavní role Doktora Oxe.

 Martin měl ohromné štěstí i na to, že jeho přítelkyni Kateřině houby nechutnaly a díky tomu se nepřiotrávila také a mohla zavolat záchranku.

Takže drama je u konce a můžeme se těšit na premiéru, kde Martin Pošta a Jiří Korn hrají hlavní roli Doktora Oxe a uskuteční v Divadle Hybernia 5. října.

Muchomůrka tygrovaná. Po požití se během krátké doby dostavují nejen zažívací problémy, ale zraková i časová dezorientace, také blouznění, halucinace – účinek není vzdálený alkoholové opilosti.

Témata: Martin Pošta (zpěvák) muzikál Doktor OX