Zvrat u Jiřího Menzela! S jeho zdravím se dějí divné věci!

Jiří Menzel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. září 2018 10:41 | Aktualizováno: 22. září 2018 6:22

Stav režiséra Jiřího Menzela, který v listopadu 2017 zkolaboval, se lepší. Tvrdí to léčitel, který nemocného režiséra léčí dotykem.

Slavný český režisér Jiří Menzel loni v listopadu zkolaboval. Z klimatizace v letadle se zřejmě nakazil meningokokem a v Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích musel podstoupit závažnou několikahodinové operaci mozku, po které byl uveden do umělého spánku. 

Spekulovalo se, že aby se mohl Menzel znovu postavit na nohy a vrátit se do režisérského křesla, bude muset pořádně načerpat sílu! A hlavně bude muset nabrat na váze. Zhubnul totiž už 25 kilogramů!

Lékaři ale byli skeptičtí a tvrdili, že něco takového se zřejmě nestane. Jeho stav se sice prý zlepšuje, ale stále to nestačí na to, aby se mohl vrátit domů.

Nyní se ale objevila zcela nová informace. O Menzela se stará léčitel Jaroslav Doubrava, který chce posílit imunitní systém režiséra. Jak? Dotykem!

"Přijdu na oddělení, vezmu si židli, sednu si vedle postele, dám ruce, kam se dostanu - ideálně blízko žláz, které jsou zodpovědné za imunitní systém. Jednu ruku na hlavu, protože tam proběhla nějaká operace, druhou ruku poblíž žláz, které potřebujeme, a 23 až 30 minut sedím a držím na něm ruce," prozradil v pořadu Tenký led Dany Morávkové.

Tvrdí ale, že jeho léčba pomáhá a Menzelův stav se zlepšuje. "Najednou se začal vzmáhat zpátky k životu, vyndali mu hadičky z krku a převezli ho na rehabilitační kliniku, kam vlastně ani neměl dojít. Začal mluvit, komunikovat. A když takový člověk potom zbaští pomalu půl kila hovězího jazyka na uzavřeném pracovišti, tak na té léčbě asi něco bude," dodal.

Témata: Jiří Menzel