Zklamaný Gott promluvil! Tohle si myslí o tom, že letos nedostane slavíka!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. září 2018 15:05

Karel Gott letos cenu Český slavík nedostane. Organizátoři chtějí nastavit nová pravidla, a proto se rozhodli letošní ročník zrušit. Gott ale neskrývá své zklamání!

Hudební anketa Český slavík, jejíž vítězové byli poprvé vyhlášeni 14. prosince 1996, navázala po tříleté pauze na někdejšího Zlatého slavíka. K anketě, kterou v roce 1961 vymyslel redaktor Mladého světa a pozdější cimrmanolog Ladislav Smoljak, přitom neodkazoval Český slavík jen názvem, ale i výsledky. Vítězem kategorie zpěváků se totiž stal hegemon Zlatého slavíka Karel Gott. Kategorii zpěvaček pak už při premiéře ankety ovládla Lucie Bílá.

A Gott s Bílou ostatně ovládli i poslední ročník soutěže. Problém ale nastal při vyhlašování kapel. Agentura Musica Bohemica s poukazem na porušení pravidel fair play označila loni za vítěze kapelu Kabát, zatímco skupině Ortel připsala body z loňského ročníku a uvedla ji na druhém místě. Jinak by ale Ortel vyhrál.

Organizátoři se proto rozhodli soutěž pozastavit a upravit pravidla. To ale Gotta po právu mrzí. "Anketu Český slavík považuji za nedílnou součást české populární hudby. Osobně jsem se vždy na slavnostní vyhlašování vítězů těšil, mimo jiné proto, že jsem měl možnost potkat v sále kolegy, od kterých jsem se vždy nechal rád inspirovat. Pevně proto věřím, že v příštím roce se podaří anketu obnovit a panu Těšínskému přeji hodně síly a nadšení v další práci," vzkázal Gott!

Témata: Karel Gott Český slavík