Smutná Hana Maciuchová: Kvůli nemoci se stáhla do ústraní!

Maciuchová, Hana 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. září 2018 16:45

Oblíbená česká herečka Hana Maciuchová (72) se ještě před nějakou dobou objevovala denně na televizních obrazovkách. Patřila k největším hvězdám divácky populárního seriálu Ulice. Proč se teď pomalu, ale jistě vytrácí z televizních obrazovek?

Herečka promluvila o tom, jak snáší úmrtí svých hereckých kolegů. „Víte, já jsem trénovaná. Můj partner odešel, když mi bylo pouhých čtyřicet šest let, jemu jenom šedesát sedm let. Takže úplně nepatřičně,“ připomněla herečka, jejím životním partnerem byl herec Jiří Adamíra.

„Ale nyní je mi jasné, že se můj svět vylidňuje, velmi masivně, bohužel. Člověk si při typu odchodu Honzy Třísky uvědomí, že když vejde osud do cesty, už nikdo nic nezmůže," posteskla si Maciuchová pro časopis Sedmička Křížovky.

Před třemi lety skončila i se svou rolí profesorky Miriam Hejlové, kterou hrála dlouhých 10 let! Prý je to proto, že jí došly síly. Dnes dodává, že si uvědomila, že si chce svůj život užít, a ne jen přežívat, a proto výrazně omezila práci.

„Byl to můj úmysl. Nechci být v televizi, mám mnoho krásné práce v divadle. Je to práce zajímavá a já si nemohu dovolit po prodělané nemoci masivně pracovat. Musím se šetřit. Nyní si práci vybírám podle své duše a tužeb," dodala.

Témata: Hana Maciuchová