Trápení hvězdy Ordinace: Známý herec si chtěl úplně změnit jméno!

Štěpánek, Petr (herec)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. září 2018 12:07

Herec Petr Štěpánek (69) pochází ze filmové rodiny. Jenže slavné jméno je občas na škodu! A tak se herec, který zářil například v seriálu Ordinace v růžové zahradě, zvažoval hodně radikální krok!

Ačkoliv se může zdát, že mít známé jméno je výhoda, opak je většinou pravdou. „Byl jsem čtvrtý, který šel z rodiny k divadlu. Ono se řekne Štěpánek, ale on je to Damoklův meč,“ posteskl si Štěpánek alias docent Eduard Valšík z Ordinace. Hraní se přitom věnoval nejen jeho otec, ale i jeho sourozenci.

I proto zvažoval, že udělá radikální řez. „Dokonce jsem si proto chtěl svého času změnit jméno, aby mě nespojovali s rodem, Chtěl jsem si vzít matčino jméno za svobodna,“ prozradil v pořadu Host na Radiožurnálu Štěpánek, který se dnes mohl jmenovat Petr Gross.

Zavzpomínal také na to, jak jej ovlivnili velikáni, které v dětství běžně vídal. „Když si vzpomenu, kolik gigantů kultury se objevilo u nás doma. Například Adina Mandlová byla tak nádherná, že jsem z ní začal koktat. Nebo Hugo Hass u nás seděl u oběda. Byl to takový skromný člověk a fajnový strejda,“ vysvětluje.

Kvůli tomu, že jeho otec byl slavný herec, dokonce dělal přijímačky na DAMU tajně. Věděla to jen jeho máma, tátovi Zdeňkovi to ale neřekli. „Víte, otec měl vlastnost, že se dokázal podívat takovým způsobem, že to člověka zabolelo víc než rána. A já měl strach, že kdyby se na mě tak podíval, že to vzdám,“ přiznal Štěpánek, který se netají tím, že měl ze svého otce dlouho mindrák.

Petr Štěpánek je syn českého herce Zdeňka Štěpánka, bratr herce Martina Štěpánka, herečky Jany Štěpánkové a režisérky Kristiny Taberyové. Z branže pochází i jeho osudové ženy. Jeho první manželkou byla herečka Regina Rázlová, druhou pak filmová režisérka Vlasta Janečková. Třetí chotí je česká herečka Zlata Adamovská se kterou si zahrál právě v Ordinaci.

Témata: Petr Štěpánek