Odhaleno! Stopy po zříceném vrtulníku v Plzni vedou až ke Kajínkovi!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. září 2018 8:14

Čtyři mrtví. Taková je bilance středečního pádu vrtulníku na výrobní halu v Plzni. Podle neoficiálních informací zahynul ve stroji Robinson R44 Raven majitel plzeňské firmy Workpress Aviation a tři Thajci. Pilot a podnikatel v jedné osobě je přitom údajně velkým kamarádem omilostněného dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka.

Ve stroji zahynula žena a tři muži. Čech a tři cizinci. Oním Čechem má být majitel plzeňské firmy Workpress Aviation, jistý Bohumil D., se kterým se znal velmi dobře Kajínek.

Dokonce spolu často létali a podle Blesku se právě s ním proletěl Kajínek vůbec poprvé. Bohumil se přitom do podvědomí veřejnosti už jednou zapsal, vlastnil totiž růžovou limuzínu, v níž se v roce 2015 proháněl po Karlově mostě.

Nehoda se stala ve středu v 17:20. Záchranáři kvůli neštěstí vyhlásili hromadné postižení osob. Na místo vyslali všechny dostupné posádky, vystartoval i vrtulník leteckých záchranářů.

Podle svědků vrtulník letěl nad terénem, nezvládl manévr, přetočil se na bok a následně spadl. Na sociálních sítích lidé z Plzně tvrdí, že vrtulník krátce před nehodou létal v malé výšce nad centrem města, kroužil například kolem věže katedrály.

Vrtulník patří plzeňské firmě Workpress Aviation, která sídlí na Borských polích. Firma vlastnila dva vrtulníky, jeden k nich neznámý vandal začátkem prázdnin zničil kameny.

Témata: Jiří Kajínek vrtulníky