První šok ve StarDance! Kopta si nezatančí, musel odstoupit!

Václav Kopta 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. září 2018 13:02 | Aktualizováno: 6. září 2018 3:24

Ještě to ani pořádně nezačalo a už vypadl první pár. Řeč je o taneční soutěži StarDance, jejíž devátou řadu chystá Česká televize. Kvůli vážnému zranění musel odstoupit herec Václav Kopta!

Kopta si ještě před začátkem tréninků zlomil prst na noze. „Stalo se mi to první den, kdy jsem se měl setkat se svou tanečnicí. Zlomil jsem si prst, jedním mocným kopem do postele,“ prozradil tehdy. A i když jej zranění bolelo, byl odhodlaný se nevzdat.

Jenže osud měl jiné plány. Při tréninku si totiž Kopta uhnal další zranění – a tentokrát mnohem vážnější! Přetrhl si sval na noze. Na tiskové konferenci pořadu, kam dorazil i s berlí, musel oznámit, že končí.

Úraz se mu stal na zkoušce. „Při pátečním tréninku došlo při zvedačce k přetržení svalu. Dostal jsem se až na centrum pohybové medicíny k panu Kolářovi, tam mi bylo sděleno, že se jedná o poměrně rozsáhlé zranění. A přidala se k tomu ještě prasklá cévka, takže se to celé zalilo krví. Je to fatální záležitost,“ vysvětloval Kopta.

„Strašně mě to mrzí a věřte, že mě dnes nebolí jen ta noha," řekl Kopta. „Ve všech konsekvencích je to velmi smutný případ toho, kdy člověk nerespektuje a neposlouchá své tělo. Do soutěže jsem vstupoval se zlomeninou prsteníčku na levé noze a jak mi pan docent včera sdělil, v důsledku toho jsem ulevoval zlomené noze na úkor té dosud zdravé a v podstatě jedno zranění následovalo druhé,“ popisoval zklamaný herec.

Kdo Václava Koptu nahradí, zatím není jasné. „Situaci řešíme už od pondělí. Bavili jsme se s Václavem i o návratu v rámci nějakého dílu. Teď ale řešíme náhradníka, protože desátý pár v soutěži být musí," uvedl k situaci manažer vývoje Jan Potměšil.

Není to poprvé, co soutěžící ze zdravotních důvodů skončil ještě před samotným začátkem. Ze zdravotních důvodů v roce 2010 odstoupila herečka Taťjana Medvecká, místo které zaskočila zpěvačka Aneta Langerová. V zatím poslední řadě ze zdravotních důvodů v průběhu soutěže odstoupila tanečnice Ondřeje Banka Kamila Tománková. Sportovec mí sto ní dostal novou partnerku.

Témata: Václav Kopta StarDance