Agáta Prachařová málem chodila do zvláštní školy! Dnes je díky vysokému IQ členkou Mensy!

Agáta Prachařová 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. září 2018 11:51

Herečka Veronika Žilková u příležitosti prvního školního dne zavzpomínala na to, jaké problémy ve škole měla její dcera Agáta Prachařová. Málem skončila ve zvláštní škole. A přitom je dnes dokonce členkou Mensy!

„Největší trápení ve škole bylo s Agátou, která byla dyslektik a dysgrafik. V té době se to ještě moc nepoznávalo, nevěnovalo se tomu, nebyly speciální třídy ani úlevy,“ popisuje Veronika problémy, se kterými se musela Agáta ve škole potýkat.

Teď už je to prý jinak. „Dneska od psychologů stačí přinést papír a už se pětka z diktátu nepočítá. A oni nám dokonce tehdy v první třídě doporučovali, abychom odešli z normální školy a šli do zvláštní,“ vzpomíná Žilková.

Tehdy zakročil Agátin tatínek Jiří Hanych. „Díky tomu Agáta vystudovala. Má vysokou školu, a dokonce je i členkou Mensy, protože při měření IQ zjistili, že má 140,“ dodala na vysvětlenou Žilková.

Letos navíc nastupuje do školy i Agátin syn Kryšpín! O fotky z jeho prvního dne ve škole se podělila na Instagramu. „Kryšpín a prvňáček... poslední místo v lavici,“ napsala k fotce syna a doplnila hastagy #tambuducasto #velkykluk #family.

Témata: Agáta Hanychová Veronika Žilková Kryšpín Dopita