Zemřel hlas Kevina ze Sám Doma! Dabér Jan Kalous spáchal sebevraždu, ještě nedávno o vlastní smrti žertoval!

Jan Kalous

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

31. srpna 2018 14:25

Zemřel herec a dabér Jan Kalous (†39). Kvůli depresím spáchal sebevraždu! Kalous se sice objevil v řadě filmů, nejvíce se však proslavil jako hlas Kevina z filmu Sám doma!

O úmrtí informoval server Extra.cz, podle kterého se Kalous oběsil kvůli depresím. Informaci potvrdil i Kalousův herecký kolega Radek Kuchař, který si také dabuje a který si zahrál například ve filmu Perníková věž. „Bohužel, je to pravda. Honza spáchal sebevraždu,“ řekl Blesku.

Sám Kuchař je z toho v šoku. „Je to strašný, byl jen o půl roku mladší než já. Vůbec nevím, co měl za problémy, nerozumím tomu. Člověk prostě nikdy druhému nevidí do hlavy,“ dodal herec. Podle něj Kalous zemřel ve středu.

Na sociálních sítích pak Kuchař přidal všeříkající vzkaz. „Tos neměl..."

„Jsem z toho celej den úplně v p*deli... tolik let jsme se znali... já nevím," přidala se dabérka Jana Páleníčková, která propůjčila hlas postavám jako Kelly Bundové ze seriálu Ženatý se závazky nebo Daně z Kroku za krokem.

Jan Kalous se poprvé objevil na televizní obrazovce už jako devítiletý, a i když jeho herecká filmografie čítá na 22 snímků, je mnohem známější jako dabér. Na svém kontě má více než 200 filmových a seriálových rolí.

Znalci dabingu si ho můžou pamatovat jako hlas Kevina McCallistera ze dvou původních dílů série Sám doma, hlas Percyho Weasleyho ze série Harry Potter nebo hlas mladého Simby v Lvím královi. Zahrál si například v seriálech Arabela se vrací aneb Rumburak králem říše pohádek nebo Zdivočelá země.

O své smrti ještě nedávno žertoval

Zpětně mrazí z jeho nedávných slov, ve kterých mluvil o svém "předčasném odchodu." Na facebooku se pochlubil chybou na Google.

Při vyhledání jména Jan Kalous se sice objevila jeho fotka, ale s informacemi, že jde o fotbalistu, který zemřel v roce 2002. "Nejen že jsem už pár let po smrti, ale ještě k tomu všemu jsem byl i fotbalista..." žertoval tehdy kalous. 

Témata: Jan Kalous