Kajínek má jasno: Řepka do vězení půjde, protože je blbej! A tohle ho tam čeká!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. srpna 2018 13:30

Minulý týden dostal někdejší fotbalový reprezentant Tomáš Řepka půlroční trest za falešné erotické inzeráty, kterými poškodil bývalou manželku Vlaďku Erbovou. A i když je trest zatím nepravomocný, je podle Jiřího Kajínka jasné, že Řepka za mřížemi nakonec skončí! Pro Stars24.cz také nejznámější omilostněný vězeň rozebral, co sportovce v base zřejmě čeká!

„Ono je to těžké. Já jsem včera slyšel psychologa, který říkal, to tam vlastně bude mít jednoduché. Jenže jsou tu dvě roviny. Ano, pro něj může být výhoda, že je známý člověk, takže mu třeba vězeňská služba udělá nějaké úlevy, protože to má na pár dnů – vlastně jen na 6 měsíců. Někam ho schovají, aby nebyl vyloženě mezi těmi nejhoršími vězni,“ popisuje pro Stars24.cz Kajínek, co fotbalistu zřejmě čeká.

Mluví také o tom, že v České republice existují oddělení, kam se umisťují prominentní lidé. „Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude. Mají pro ně místa, kde je schovají, aby nebyli moc vidět,“ vysvětlil nám na doživotí odsouzený a později propuštěný vězeň.

Pak je tu ale další rovina celé věci. „Někteří vězni jsou takoví ubožáci, že si na něm vyloženě zchladí žáhu. Ti vězni, kteří jsou sparťani, mu budou fandit. Ale naopak ti ostatní mu moc fandit nebudou. Obecně platí, že vězni si myslí, že ve vězení jsou si všichni rovni. Mají tam ještě ty komunistické manýry. A to platí i pro vězeňskou službu, která říká, že se na všechny dívá stejně. Ale to je nesmysl. Ve skutečnosti to tak být ani nemůže,“ je přesvědčený Kajínek.

Přesto se prý ale může Řepka ve vězení snadno dostat do konfliktu. „Vězni to tak mají nastaveno proto, že drtivá většina z nich nemá nic, mají dluhy a problémy. Takže když přijde někdo, kdo něco má, tak po něm chtějí, aby se rozdělil a půlku jim dal. Pro ně je to normální. Vězni ale také třeba špatně nesou, když panu Řepkovi umožní něco navíc. Když dostane nějakou výhodu, budou z toho ostatní vězni nepříčetní,“ říká pro Stars24.cz Kajínek s tím, že to se týká především těch nejhorších kriminálníků.

Obránce s horkou hlavou se proslavil agresivními výstupy na hřišti, ve vězení by mu ale takové chování mohlo spíše ublížit. „Řepka se sice na hřišti často projevoval agresivně, ve vězení by mu to prý ale k ničemu nebylo. Na hřišti může někoho zkosit, ale podívejte se na něj. Pokud jde o boj proti muži, nemá šanci. Není to rváč, který se na ulici může někomu postavit. Okamžitě by ho smetli. Ale vězeňská služba pana Řepku zachrání,“ opakuje nejznámější český trestanec.

Pokud se Řepka opravdu dostane do vězení, bude to podle Kajínka pouze za „jeho blbost“. „Kdyby byl normální, tak se tohle nikdy nestalo. Ale to je jeho věc, věc jeho chytré Kačenky a paní Erbové. Všichni tři jsou stejní, co si budeme povídat. Erbová pláče u soudu, dělá ze sebe andílka, ale přitom je to klasická zlatokopka. Já ji nekritizuju, je to její věc. Chtěla zpeněžit svůj exteriér, na kterém zapracovala, nechala si zvětšit prsa.. Dobře, v pohodě, její věc. Ale pak ať u soudu nebrečí, že byla zničena celá rodina kvůli erotickému inzerátu,“ řekl pro Stars24.cz.

Přestože verdikt soudu zatím není pravomocný, je Kajínek přesvědčený že sportovec skončí za mřížemi. „Na podzim půjde k dalšímu soudu. Ale do vězení nakonec půjde. On je tak blbej, že se nechá odsoudit za auto. To je strašný. Když si vezmete, že člověk, který vydělal 400 nebo 500 milionů, je najednou v takovéto situaci, tak nemůže být v pohodě. Je to prostě id*ot. Ale když to řeknete nahlas, všichni se na vás vrhnou,“ dodal se smíchem Kajínek.

Témata: Jiří Kajínek Tomáš Řepka Vlaďka Erbová Kateřina Kristelová