Češi se vzbouřili proti Lucii Bílé! Totálně ji vypískali!

Češi si koncertem připomněli události srpnové okupace 16

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. srpna 2018 17:15

Lucie Bílá byla jedním z hostů, kteří vystupovali na Václavském náměstí při příležitosti pietní akce k 50. výročí okupace v srpnu roku 1986. Na rozdíl od ostatních účinkujících se ale nesetkala s vřelým přijetím!

Úterní koncert na Václavském náměstí uzavíral celodenní pietní akce, které se konaly po celé České republice. Zpěváci a zpěvačky vystoupili s písněmi, které buď vznikly v roce 1968, nebo se o něj nějak opíraly.

Jednou z vystupujících byla i Lucie Bílá, která zazpívala píseň Kam tenkrát šel můj bratr Jan. Skladba připomíná tragický osud Jana Palacha a v roce 1977 ji nazpíval Karel Gott.

Lidé ale Bílou vypískali. A důvod? Protestovali proti vystoupení s ruským armádním sborem Alexandrovci. Kvůli tomu ji ostatně kritizovali už dříve na sociálních sítích.

Ke kritice se ale přidali i politici. "Na koncertu k výročí sovětské okupace 1968 zapěje Lucie Bílá, která jindy zpívá a vychvaluje Alexandrovce. To je takový český styl připomínání naší historie. Hlavně uspořádat mega akci s celebritami, ale moc nad tím nepřemýšlet," napsal na sociální síti senátor Václav Láska.

Témata: Lucie Bílá okupace 1968