"Tohle není prdel!" Drsná zpověď kamaráda zemřelého DJ Loutky!

Michal Maudr alias DJ Loutka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. srpna 2018 14:16

Smrt jednoho z nejpopulárnějších pražských klubových hudebníků Michala Maudra známého pod aliasem DJ Loutka zasáhla jeho kolegy z branže. Někteří ale tomu, co se stalo, rozumí.

DJ Loutka se v noci na neděli v pražském bytě oběsil! "Můžeme potvrdit nález těla v Praze 10. Detaily o totožnosti ani místu nálezu ale kvůli pozůstalým uveřejnit nemůžeme. Případ vyšetřujeme, ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by osoba zemřela cizím zapřičiněním," řekl serveru stars24.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Tragédii komentoval na sociální síti například DJ Carlos Squint. "Byl jsi mi dlouhá léta bráchou, kterýho jsem nikdy neměl, memám slov, snad už jsi našel svůj svůj klid, ať Tě hudba provází věčně, R.I.P." napsal. 

Nyní se k jeho smrti vyjádřil i kolega a kamarád DJ Fatty. "Furt mi tečou slzy z toho Loutky. Každý z nás djs, co se hudbou živí a tráví milion nocí v klubech obklopených lidmi, s kterými se pusinkujete a plácáte po zádech, by se podle mne nad tím měl zamyslet a říct si, kolik z těchto lidí se mnou bude po padesátce téměř v důchodovým věku řešit věci, který jsou psycho," píše na sociální síti.

"Loutka byl fakt citlivý hodný člověk a zároveň žil ten pravý DJLIFE se vším všudy, který psychice nepřidá. Sám jsem měl nějaký osobní problémy a vím, jak se ti okruh přátel ztenčí a uzavíráš se do sebe. Není to prostě prdel," dodal.

DJ Loutka se vyučil automechanikem, v roce 1991 ale odstartoval svou hudební kariéru. Neodmyslitelně je spjat s klubem Roxy, kde loni oslavil padesátiny. Jeho párty se staly slavné po celé Evropě.

Na scéně působil neuvěřitelných 27 letech a byl jedním z předních umělců, který se zasloužil o rozvoj elektronické hudby v Česku. Ve svém oboru byl legenda a účastnil se pravidelně i řady festivalů.

Témata: Michal Maudr alias DJ Loutka