"Vyčůranej Pitomio umí skvěle tunelovat." Populární hudebník se drsně obul do Okamury

Quido MC

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. srpna 2018 15:31

Internetový zpěvák Quido MC, který se proslavil písní Ruský šváb, o sobě opět dává vědět. Tentokrát se zaměřil na předsedu hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamuru. A servítky si rozhodně nebere.

„S láskou věnuji své inspiraci, drahé Olívii Žižkové. Než to s tou novou písní Pitomio není český vlastenec rozjedu, chtěl bych vysvětlit dvě věci. Jediná věc, která je mi na Tomiovi Okamurovi sympatická je jeho původ, ani kdyby jeho maminka nebyla Češka, nebyl by to pro mě důvod, proč by nemohl být dobrým vlastencem. Tato píseň vznikla proto, že se svou urážkou padlých vojáků české armády odkopal jako člověk, který vlastenectví zneužívá jako vábničku na voliče,“ vysvětlil Quido MC.

Příznává také, že cílem jeho písně je ukázat „směšnost Pitomia“. „Chápu, že sám věří tomu, že vojáci jsou tupé poslušné nástroje, jak tomu bylo v hitlerovském Německu, nebo císařském Japonsku. U takových je na místě litovat jejich smrti s tvrzením, že byli zneužiti jako nástroje. Ale jsem přesvědčen, že současná česká armáda, na kterou jsem velmi hrdý, je tvořena vojáky, kteří věří tomu co dělají a ví proč to dělají,“ dodává hudebník.

V samotné písni se pak zpívá: „Tančíš jako Pitomio. Tančíš jako on! Možná by uměl uklízet v kině anebo prodávat hokaido dýně. Ten pán je dutý jak Saturnův prstenec. Prostě Pitomio není český vlastenec.“

V další části se pak zpívá o Okamurově předchozí straně – o Úsvitu přímé demokracie. „Možná by uměl stavět stany, určitě umí skvěle tunelovat strany. Tohle je pěkně vyčůranej mládenec. Ale Pitomio není český vlastenec,“ pěje Quido MC.

„Je to brouk Pytlík, žádný Ferda mravenec,“ pokračuje hudebník, který se proslavil písní „Ruský šváb“ o prezidentovi Miloši Zemanovi. „Jako ten krysař kráčí v čele s vizí a potom s pokladničkou pod košilí mizí. Tohle je pěkně vyčůranej mládenec. V mozku mu rudohnědý červík kutá, kutá už dlouho, takže je hlava dutá. Ten pán je dutý jak Saturnův prstenec,“ pokračuje song.

Témata: Quido MC Tomio Okamura