Známý herec se zastal Zemana: Hutka se vylíhl z vejce blbosti, pos*al boty velikánům!

Miloš Zeman

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. srpna 2018 14:05

Před pár dny se o velký rozruch postaral známý písničkář Jaroslav Hutka. V písni „Miloš a Zubatá“ zpívá o smrti českého prezidenta. Jak sám přiznává, původní verze byla ještě o něco ostřejší, nakonec ji ale zmírnil, aby ji publikum uneslo. I přesto se na něj snesla vlna kritiky.

„Pusto a prázdno jde po Česku, lid zalez kamsi do sklepa. Země se změnila v grotesku a z Hradčan už je jen žumpa. Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, člověku je z toho hanba.“ Právě těmito slovy začíná hojně diskutovaná Hutkova píseň o Zemanovi.

„Sprosťák a ožrala, blemci blemt, tlučhuba, vidlák a chvástal, Vždyť to byl náš český prezident, arcibiskup Duka zalkal,“ zpívá se v ní také. „Lebka praskla, mozek odkryla, kladivo, srp, rudá hvězda,“ popisuje Hutka smrt Zemana.

A i když i tohle bylo pro mnohé až moc, sám Hutka říká, že původní verzi zmírnil, aby to publikum uneslo. Podle něj je tento útok na Zemana osobní, protože je to i jeho prezident a tak písničkáři vadí, že tu funkci nezvládá a jen dělá ostudu. Upozorňuje také, že to není přání smrti, ale že jen připomíná, že smrt čeká každého.

Pro DVTV také Hutka prozradil, že si kdysi s Milošem Zemanem tykali a že se znají od sedmdesátých let. Už asi patnáct let spolu ale nemluvili z očí do očí.

Píseň zaujala také herce Michala Gulyáše, kterého diváci znají z českých filmů a seriálů jako Cirkus Bukowsky, Vyprávěj, Kriminálka Anděl, Hutku za jeho song na sociálních sítích kritizoval. „Každý z nás v této nelehké a třpytící se době, která nás paří žhavou vodou a topí ve studených ohních zatěžuje svůj charakter. Na někoho dopadá zoufalství dříve, někdo mu odolá a někdo je nakonec umlácen vlastním bičem nedostatečnosti,“ myslí si herec.

„Hutka se vylíhl z vejce blbosti, proběhl svět, zakrákal, pos*al boty velikánům (viz i Nohavica před par lety) a až odejde, chcípne s ním i ta ubohá odrhovačka, co ji zpíval v 89. Zase jedno smutné pšouknutí života!“ nebere si servítky herec.

Témata: Michal Gulyáš Miloš Zeman Jaroslav Hutka